Gedaan met laden. U bevindt zich op: Postgraduaat Fiscaliteit

Postgraduaat Fiscaliteit

Opleidingsverstrekker
Erasmushogeschool Brussel
Registratienummer
ODB-1003236
Geregistreerd
op: 8 mei 2024

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Aantal studiepunten: 35

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Extra informatie: https://www.erasmushogeschool.be/nl/opleidingen/postgraduaat-fiscaliteitopent in nieuw venster

Doelgroep

Je hebt al één van de volgende diploma’s hoger onderwijs behaald:
-graduaat AccountingAdministration/HBO5 Boekhouden
-graduaat Juridisch-administratieve Ondersteuning/HBO5 Rechtspraktijk
-bachelor Bedrijfsmanagement
-bachelor Rechtspraktijk
-master in Rechten,
-TEW of Handelsingenieur ...
en je wilt je verder professionaliseren om aan de slag te gaan in de fiscale sector of je bent al aan de slag in deze sector en wilt je expertise verder uitbouwen

Voorwaarden

  • Specifieke voorwaarden per opleidingsincentive

    Elke opleidingsincentive heeft zijn eigen specifieke voorwaarden om te bepalen of u recht heeft. Kijk na of u voldoet aan de voorwaarden van de opleidingsincentive waarvan u gebruik wil maken (Vlaams opleidingsverlof(opent in nieuw venster), Vlaams opleidingskrediet(opent in nieuw venster) en opleidingscheques voor werknemers(opent in nieuw venster)

  • Opleidingscheques: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan u betalen met een opleidingscheque. Bent u hooggeschoold (u behaalde een graduaats-, bachelor- of masterdiploma)? Dan kan dat enkel als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP). In de aanvraag van de opleidingscheque wordt automatisch de opleidingscode ODB-P00001 ingevuld.

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

Inhoud van de opleiding

Deze opleiding is een volledig digitaal project waarin de fiscale vakken bestudeerd kunnen worden aan de hand van online leerpaden.
Er zijn online lessessies, waar de docenten blijven stilstaan bij de belangrijkste topics van het vak.
Daarnaast wordt er in begeleiding voorzien door de docenten via het elektronische leerplatform.
Omwille van de uitermate praktijkgerichte oriëntatie, richt de opleiding zich zowel tot bachelor-, master- en graduaatsstudenten. De studenten verwerven een mooi overzicht op de samenhang van de verschillende fiscale vakken door de integrale fiscale praktijkoefeningen. De docenten, die over ruime praktijk ervaring beschikken, stomen de studenten klaar voor hun verdere fiscale stappen in de praktijk.
Het postgraduaat fiscaliteit wordt ingericht in het verlengde van het graduaat Accounting Administration. Dit postgraduaat wil sterk inzetten op het aspect levenslang leren. Het doel is om een zeer praktijkgerichte, deels verdiepende opleiding aan te bieden via een volwaardig e-learningtraject van 35 SP.
De planning maakt het mogelijk om de opleiding op één academiejaar te volgen.