Gedaan met laden. U bevindt zich op: Beleids- en beheerscyclus-datatools Blikvangers

Beleids- en beheerscyclus-datatools

Gemeenten, OCMW’s, provinciebesturen, autonome bedrijven en welzijnsverenigingen hanteren sinds 2014 de Beleids- en Beheerscyclus (BBC). Wat betekent dat? Alle besturen rapporteren over hun meerjarenplannen en hun jaarrekeningen aan de Vlaamse overheid. Dat levert een schat aan informatie op over het beleid en de financiën van lokale besturen. Wil je de gegevens raadplegen? Gebruik onderstaande tools!

Financieel Profiel Lokaal Bestuur

‘Financieel Profiel Lokaal Bestuur’ is een tool waarmee je op een eenvoudige manier inzicht krijgt in de uitgaven, ontvangsten, financieel evenwicht en schulden van lokale besturen. De cijfers worden op een grafische manier weergeven, waardoor je gemakkelijk kunt vergelijken met andere besturen. Benieuwd naar de voordelen van deze tool? Bekijk onderstaande video!

Inhoud is aan het laden

BBC-analysetool

Met de BBC-analysetool stellen we de BBC-data open voor het publiek. Uitgaven en ontvangsten, cijfers per inwoner of de autofinancieringsmarge, je vindt het allemaal eenvoudig terug! Ook de beleidsdoelstellingen, actieplannen en acties kan je uitspitten in de BBC-analysetool. Hoeveel bedraagt de dotatie aan de politiezone? Zijn er veel financiële schulden? Welke belastingen int een gemeente? Je krijgt meteen een antwoord op je vragen via snelkeuze-knoppen. Filter de data naar eigen wens en bekijk de gegevens vanuit verschillende invalshoeken.

Contact

Heb je vragen? Neem contact op met: bbcdr@vlaanderen.be.