Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energietransitie

Energietransitie

Breng mee de stroom in beweging en maak samen met ons de energietransitie waar.

Wat is de energietransitie

De ‘energietransitie’ is de overgang van onze huidige manier van energie gebruiken naar een zuinigere, slimmere en groenere aanpak.

We bouwen mee aan een klimaatneutraal Europa tegen 2050: binnen minder dan 30 jaar leven en werken we zonder schadelijk effect op het klimaat. Daarvoor moeten we in onze gebouwen, bedrijven en op de baan afstappen van stookolie, aardgas en benzine of diesel. Zo beperken we de opwarming van de aarde en zetten we in op onze energieonafhankelijkheid en onze welvaart.

Meer info over de energietransitie en tips om zelf zuiniger, slimmer en groener energie te gebruiken, vindt u op de campagnewebpagina ‘Mee met de stroom’.

Inhoud is aan het laden

Kennis over de energietransitie in Vlaanderen

Het marktonderzoeksbureau Profacts polste naar de kennis van Vlaamse gezinnen over de energietransitie. Liggen ze wakker van het klimaat en de energietransitie, en zijn ze ook bereid hun gedrag aan te passen?

De conclusie van dit marktonderzoek is dat de Vlaming de energietransitie onvoldoende kent, maar wel mee is met de achterliggende basisprincipes. Er is nood aan informatie over de energietransitie en aan duidelijke maatregelen om mee te kunnen helpen. Dat is exact de bedoeling van de communicatiecampagne Meemetdestroom.be(opent in nieuw venster).