Aanvraagprocedure

Stuur een e-mail naar homologatie.voertuigen@mow.vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie) met volgende documenten en foto’s:

Kopie van:

  • inschrijvingsbewijs
  • gelijkvormigheidsattest
  • laatste keuringsbewijs.

Duidelijke foto van:

  • elk fabrieksplaatje
  • motornummer en -type
  • volledig motorcompartiment met overzicht van alle plaatjes
  • onleesbaar chassisnummer
  • chassisnummer achter voorruit van uw wagen (indien beschikbaar).

Hebt u een Britse oldtimer zonder (geldig) chassisnummer? Stuur dan ook het British Heritage Trust-certificaat en de Heritage technische specificaties van uw wagen door. U vraagt die documenten aan bij het British Motor Museum (opent in nieuw venster) (het ‘Standard Heritage Certificat’ en de ‘Technical Specification’).

Na uw aanvraag krijgt u een uitnodiging om 73 euro te betalen. 

Controle van uw wagen

Zodra we de betaling ontvangen hebben, maken we met u een afspraak om te controleren of de foto’s die u ons bezorgd hebt overeenkomen met uw wagen. We noteren dan ook alle andere gegevens – zoals het body-, sleutel- en versnellingsbaknummer – die op het goedkeuringsattest komen te staan. Die afspraak vindt meestal plaats in het keuringscentrum waar u zich voor uw laatste keuring aangeboden hebt .  

Attest ‘herinslaan chassisnummer’

Is de controle positief? Dan krijgt u een attest ‘herinslaan chassisnummer’ waarmee u het chassisnummer van uw wagen opnieuw kunt laten inslaan. 

Belangrijk: bewaar dat attest altijd samen met uw autopapieren in uw wagen.

Herinslaan

We raden u aan om het chassisnummer te laten inslaan door een garagist die daar aantoonbare ervaring mee heeft. Het nummer moet van de eerste keer minstens 7 mm diep ingeslagen worden.

Validatie door het keuringscentrum

Na het inslaan moet u uw wagen opnieuw voor keuring aanbieden. Het keuringscentrum valideert dan het chassisnummer door voor en achter het nummer een slagstempel aan te brengen.

Attest verloren?

Hebt u het attest ‘herinslaan chassisnummer’ niet meer? Vraag een nieuw aan via homologatie.voertuigen@mow.vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie). Dit kost 73 euro.

Contact

Neem contact op met de cel Homologatie en Technische Keuring van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken via homologatie.voertuigen@mow.vlaanderen.be (opent in uw e-mail applicatie).