Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uw data en services hier? Datavindplaats

Uw data en services hier?

Datasets en services

Datavindplaats heeft de ambitie om een zo compleet mogelijk overzicht te bieden van datasets en services. Deze beperkt zich vandaag wel nog tot overheidsdata.

Heeft u als overheid ook interesse om uw aanbod in Datavindplaats op te nemen? Contacteer ons via digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

  Toepassingen

  Toepassingen die gebruik maken van deze data en services zijn op de pagina Inspiratie terug te vinden.

  Heeft u interesse om uw toepassing als inspiratie op te geven? Stuur graag de volgende informatie naar digitaal.vlaanderen@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie):

  • De naam van de toepassing.
  • Een beknopte omschrijving.
  • Een duidelijke schermafbeelding.
  • Eén of meerdere koppelingen naar datasets of services die op Datavindplaats terug te vinden zijn.

  Commerciële toepassingen

  Toepassingen van commerciële aanbieders moeten wel voldoen aan enkele criteria.

  • Jouw toepassing is gelinkt aan het doel van Digitaal Vlaanderen om hergebruik van datasets en API’s te bevorderen. Hierbij blijft Digitaal Vlaanderen steeds commercieel neutraal.
  • Jouw oplossing is gelinkt aan minstens één dataset of API die gepubliceerd is in de Datavindplaats. Er moet worden aangetoond dat het dus gaat om een oplossing die Vlaamse (Open) data gebruikt. De voorwaarden van gebruik moeten correct nageleefd worden: correcte bronvermelding, naleven van de licentievoorwaarden…
  • Je voorziet ons (naast de bovenstaande gegevens) ook van contactgegevens van de verantwoordelijke en een tweede persoon die het agentschap steeds kan bereiken. Deze verantwoordelijken staan in voor het actueel en correct zijn van de oplossing maar ook voor het antwoorden op eventuele vragen en het verwerken van feedback.
  • Je houdt jouw oplossing up-to-date en verwittigt het agentschap proactief bij downtime of wijzigingen.

  Commerciële toepassingen worden steeds gepubliceerd met een disclaimer.

  Elk jaar controleert Digitaal Vlaanderen de oplossing op relevantie en actualiteit, en of deze toepassing nog altijd voldoet aan de bovenvermelde voorwaarden. Digitaal Vlaanderen heeft steeds de mogelijkheid om de publicatie (al dan niet tijdelijk) te verwijderen.