Gedaan met laden. U bevindt zich op: Eerste ontwerpen buffer langs Waaslandhaven krijgen vorm Persberichten

Eerste ontwerpen buffer langs Waaslandhaven krijgen vorm

Geïnteresseerden kunnen tijdens korte bufferwandeling op 11 december kennis maken met de plannen

Beveren, 7 december 2021 - In het kader van het complex project extra containercapaciteit havengebied Antwerpen (ECA) wordt een ononderbroken buffer langs de hele westelijke zijde van de Waaslandhaven voorzien, in de vorm van een dijk met beplanting. De dijk loopt vanaf de Watermolendijk in Verrebroek, langs Drijdijk, Putten Weiden en Putten Hoog tot aan de Schelde bij Doel.

Eind 2020 organiseerden de initiatiefnemers van ECA (Vlaamse overheid, Port of Antwerp en MLSO) een Bufferroute. Langs de 10 km lange route werden op 5 haltes informatiepanelen met uitleg geplaatst en konden deelnemers via een QR-code hun mening geven over de plannen. In het afgelopen jaar verwerkten de onderzoekers de inspraakreacties. Op basis hiervan maakten ze een ontwerp voor de inrichting van de bufferdijk. Hierbij spitsten ze zich toe op 3 segmenten:

  • Buffer van de E34 tot aan Middenstraat;
  • Buffer aan Middenstraat en Putten Hoog;
  • Buffer ten noorden van Putten Hoog tot en met de huidige buffer in Doel.

In samenwerking met de gemeente Beveren komt er nu een vervolg op de Bufferroute. Op zaterdag 11 december leggen de onderzoekers hun eerste ontwerpen voor de bufferdijk uit tijdens korte wandelingen in het projectgebied. Deelnemers kunnen vanop 3 locaties langs de dijk een wandeling van een tweetal kilometer maken, onder begeleiding van een gids die over de plannen voor de buffer vertelt.

Interesse?

Wie wil deelnemen, kan zich nog tot en vrijdag 10 december (16 uur) aanmelden via de website https://www.cpeca.be/bufferroute(opent in nieuw venster). Om de wandelingen coronaveilig te laten verlopen, is vooraf inschrijven verplicht. Vrijdagnamiddag ontvangen deelnemers een e-mail met alle praktische informatie zoals de precieze locatie van elk vertrekpunt. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer informatie

Alle informatie over het project “Extra containercapaciteit Antwerpen” vindt u op de website(opent in nieuw venster).