Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoe herstel je een eerdere versie van een notitiepagina? Digitale werkplek

Hoe herstel je een eerdere versie van een notitiepagina?

Een van de belangrijkste voordelen van werken in de cloud, is dat het systeem op de achtergrond voortdurend versies opslaat van je bestanden, bijvoorbeeld in SharePoint en OneDrive. Hierdoor kan je altijd teruggaan naar een oudere versie van het bestand, en die versie kan je indien nodig ook herstellen.
Dit noemen we in jargon versiebeheer.

Ook je online-notitieblokken genieten van het principe van versiebeheer. Elke pagina heeft haar eigen versiegeschiedenis, waarin je een eerdere versie kan bekijken en herstellen.  

Versiebeheer activeren of uitschakelen

Versiebeheer staat standaard aan in je notitieblok. Om het uit te schakelen, en nadien misschien weer aan te zetten, volg je onderstaande stappen.

Een eerdere paginaversie bekijken

 • Stap 1

  Ga naar de pagina waarvan je een oudere versie wil zien of herstellen.

 • Stap 2

  Ga via tabblad Geschiedenis naar Paginaversies en klik op het icoontje van die knop (niet op het tekstgedeelte eronder).

  Tip: je kan ook rechts klikken op de paginanaam en Paginaversies weergeven selecteren.

 • Stap 3

  In de rechtermarge zie je onder de paginanaam een of meerdere datums; dat zijn de eerdere versies van de pagina. De naam van degene die de laatste wijzigingen deed op het moment dat de versie werd opgeslagen, staat erbij.

 • Stap 4

  Klik op een oudere versie om ze te bekijken. De verschillen tussen deze notities en de notities van de voorgaande versie hebben een lichtgroene achtergrond.

Een eerdere paginaversie herstellen

 • Stap 1

  Open een eerdere versie van de pagina, zoals hierboven beschreven.

 • Stap 2

  Boven de titel van de pagina staat in het geel vermeld dat het om een eerdere versie van de pagina gaat, klik erop.

 • Stap 3

  Kies "Versie herstellen".

  Je vorige ‘echte’ pagina is nu een oudere versie geworden en je nieuwe ‘echte’ pagina ziet er exact uit zoals de oudere versie die je herstelde. Bij het herstellen van een eerdere versie wordt de huidige pagina dus niet overschreven maar wordt een nieuwe versie aangemaakt, en de eerdere versie blijft ook bestaan zoals ze was.