Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoe neem je snelle notities? OneNote

Hoe neem je snelle notities?

Soms kom je een stukje informatie tegen waarvan je weet dat je het moet bijhouden, maar nog niet weet waar je het moet opslaan. Of je neemt op het laatste nippertje deel aan een vergadering en hebt geen tijd om het juiste notitieblok en de juiste sectie te openen. Gebruik in dat geval snelle notities.

De kans is groot dat je nog nooit van de functie voor snelle notities in OneNote gehoord hebt, maar voor je het weet kan je ze binnenkort al niet meer missen.
Snelle notities zijn het elektronische equivalent van de kleine plakbriefjes, met het belangrijke verschil dat je ze niet kwijtraakt, want ze worden in een speciale sectie opgeslagen. Net als een gewone pagina kan je ze verplaatsen en bovendien kan je ze ook aan je scherm vastmaken.

Een snelle notitie maken

Een snelle notitie openen

  • Stap 1

    Snelle notities worden bewaard in een soort van ‘notitieblok voor snelle notities’, dat je terugvindt onderaan de lijst van je andere notitieblokken. Klik op Snelle notities.

  • Stap 2

    Je snelle notities staan net zoals gewone pagina’s aan de rechterkant van het venster; klik op een pagina om ze te openen.

Een snelle notitie verplaatsen

Na een tijdje wil je je snelle notities misschien een vaste stek geven. Dat doe je net zoals je een gewone pagina zou verplaatsen: je kan de pagina naar de geschikte sectie slepen of je kan er rechts op klikken en Verplaatsen of kopiëren kiezen.

Een snelle notitie vastmaken aan je scherm

Een laatste fijne eigenschap… je kan snelle notities vasthangen op je bureaublad.