Gedaan met laden. U bevindt zich op: Hoe zoek je informatie op in OneNote? OneNote

Hoe zoek je informatie op in OneNote?

Na een tijdje werken met OneNote heb je veel notitiepagina’s, secties of zelfs verschillende notitieblokken. Meestal weet je best wel wat je waar kan vinden, maar als dat niet het geval is, kan je gebruik maken van de krachtige zoekmachine in de app.

Het zoekveld in de bureaublad-app van OneNote bevindt zich rechts bovenaan, net boven je lijst van pagina’s.

Het trefwoord dat je daar ingeeft, zal worden gezocht in de paginatitels, in de pagina-inhoud en in je verwijderde notities. En aangezien OneNote tekst kan opsporen in afbeeldingen, kan ook daar je trefwoord gevonden worden!

 • Stap 1

  Typ je trefwoord in het zoekveld

  De resultaten komen automatisch, je hoeft niet op te drukken

  Tip: je kan de lijst van zoekresultaten vastmaken door helemaal onderaan te klikken op Zoekresultaten vastmaken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je de sortering van de zoekresultaten kan wijzigen (datum wijziging, sectie, titel).

 • Stap 2

  Klik het gewenste zoekresultaat dan aan om de pagina te openen

  Het gezochte woord is geel gemarkeerd.

  Wil je je zoekopdracht verder verfijnen, ga dan naar de volgende stap.

 • Stap 3

  Bepaal het bereik waar je wil zoeken door op het pijltje van het zoekveld te klikken.

  Standaard staat het zoekbereik ingesteld op ‘Alle notitieblokken’, maar als je meestal op een ander niveau zoekt, kan je dat wijzigen via Dit bereik als standaard instellen.

Vind je het trefwoord niet?

Als je het gezochte trefwoord pas onlangs aan je notities toevoegde, kan het zijn dat de zoekfunctie het nog niet terugvindt. In dat geval zoek je beter via tabblad Geschiedenis > Recente wijzigingen of moet je geduld uitoefenen.