Gedaan met laden. U bevindt zich op: Samen werkt. Voor jouw team, de juiste apps Digitale werkplek

Samen werkt. Voor jouw team, de juiste apps

Met Microsoft Teams, SharePoint online en Yammer (nu ook Viva Engage genoemd) hebben we geïntegreerde communicatie-instrumenten bij de hand, zodat we optimaal kunnen samenwerken. Om jou op weg te helpen, is er extra ondersteuning voorzien met een aantal opgenomen webinars, online opleidingen en opgenomen masterclasses. Het schema hieronder helpt je om je wegwijs te maken in die opleidingen en ondersteuning.

Introductie

Je begint best met de Introductievideo die de algemene visie weergeeft en je uitlegt waarvoor de 3 apps dienen(opent in nieuw venster).

Bekijk ook de reeds opgenomen webinars rond ‘Optimaal thuiswerken’(opent in nieuw venster) met interessante tips & tricks en ‘Leidinggeven op afstand’(opent in nieuw venster) als je zelf verantwoordelijk bent voor een team en dat online in goede banen wilt leiden.

Opleidingen

In onderstaande digitale leertrajecten zitten opleidingen die je alles leren over werken met Microsoft Teams en Yammer. De opleidingen zijn online beschikbaar:

 • Enerzijds via Vlimpers Leren: zonder je in te schrijven kan je ze volgen wanneer je wilt (ze zijn dus niet 'live').
 • Anderzijds via OASE (FindWatchDo): indien je organisatie niet met Vlimpers Leren werkt en deel uitmaakt van de Vlaamse overheid.

Alle opleidingen en Q&A sessies(PDF bestand opent in nieuw venster)

Opgenomen masterclasses

 • Stap 1

  Efficiënt vergaderen met Microsoft Teams, deel 1

  Win jij graag wat extra tijd door efficiënter te werken? Dan is deze masterclass echt iets voor jou!

  Video bekijken.(opent in nieuw venster)

 • Stap 2

  Efficiënt vergaderen met Microsoft Teams, interactiemethodes en scherm delen op verschillende manieren

  Je presentaties skills bijschaven, verschillende interactietools leren kennen, en leren hoe je de break-out rooms nu eigenlijk moet gebruiken? Dat leer je in deze sessie.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 3

  Omgaan met videocontent binnen Microsoft Teams

  Opnames en video’s zijn belangrijk. Maar hoe moet je juist omgaan met video’s, en hoe kan je ze bijvoorbeeld delen met externen? In deze sessie komt het beheer van opnames aan bod, en hebben we het over wat de mogelijkheden van Stream zijn.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 4

  Samenwerken met externen in Teams

  Af en toe nood aan een samenwerking met externen? Of word je zelf soms als gast toegevoegd aan een team? Dan is deze sessie iets voor jou! We hebben het over de verschillende rollen binnen een team, manieren om externen toe te voegen en hoe je zelf meerdere omgevingen tegelijkertijd kan gebruiken.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 5

  Taakopvolging in Teams

  In Teams kan je verschillende tools gebruiken om je taken op te volgen. Welke tools dat zijn en wanneer je welke tool gebruikt, vertellen we je in deze sessie.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 6

  Omgaan met documenten in Teams

  Hoe verhouden documenten in Teams zich ten opzichte van OneDrive en SharePoint? Hoe kan je makkelijk samenwerken, en communiceren over documenten? Dat leggen we uit in deze sessie. Maar dat is niet het enige, we hebben het ook over de metadata van documenten en over flows die je zou kunnen ontwikkelen om documenten automatisch te verplaatsen naar de finale plek.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 7

  De mogelijkheden van de admin portal in Teams

  Wat kan je zelf instellen en aanpassen in Teams? Welke policies kan je aanvragen, en wat brengt de toekomst? Dat ontdek je in deze sessie!

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

 • Stap 8

  PowerShell in Teams

  Deze sessie is voor de kenners van PowerShell. In deze sessie leer je populaire commando’s die je in Teams kan instellen met PowerShell.

  Bekijk de video(opent in nieuw venster)

Master in Teams

Master in Teams(opent in nieuw venster): reeds opgenomen live masterclasses van 3 sessies bedoeld voor experten die alle functionaliteiten onder de knie willen krijgen.

Ondersteuning - doorlopend

Zit je nog met een vraag bij het gebruik van Teams, Yammer of SharePoint dan kan je ook hier terecht:

- Master in Teams(opent in nieuw venster): een Yammer kanaal waarop de experten van de Masterclasses diverse thema's bespreken

- Service Desk: 02/ 553 90 00 waar je terecht kan voor zowel functionele als technische vragen

- webpagina 'Digitale werkplek': hier vind je zeer veel informatie over hoe Teams en andere Microsoft 365 applicaties precies werken.

- leerplatform Find Watch Do(opent in nieuw venster): hier vind je korte Nederlandstalige instructiefilmpjes over hoe je met alle onderdelen van de Microsoft 365 omgeving aan de slag kan gaan (Enkel voor klanten die afnemen van de gemeenschappelijke ICT-dienstverlening van Agentschap Digitaal Vlaanderen).