Gedaan met laden. U bevindt zich op: Examens afleggen bij de Examencommissie secundair onderwijs

Examens afleggen bij de Examencommissie secundair onderwijs

Tijd en plaats

U vindt de datum, de locatie en het uur van uw examen in het Kandidatenplatform.

Het examencentrum van de Examencommissie bevindt zich in het Consciencebouw (Koning Albert II Laan 15, 1210 Brussel), vlakbij station Brussel-Noord. Op de website van de Examencommissie vindt u de vakspecifieke examenlocaties(opent in nieuw venster).

Kom alleen en dus zonder begeleider het Consciencegebouw binnen en meld aan bij het onthaalpunt van de Examencommissie in de inkomhal.

Het examencentrum bevindt zich op de 1ste verdieping van het gebouw: loop links voorbij de onthaalbalie en neem de trap naar de 1ste verdieping. Aan de trap zelf staat een bordje met een verwijzing naar de Examencommissie. Boven gaat u onmiddellijk naar rechts en loopt u rechtdoor tot op het einde van gang. Daar vindt u de wachtruimte met onthaalbalie waar u zicht kunt aanmelden.

  Benodigdheden

  Zelf meenemen

  Zorg ervoor dat u een duidelijke en recente profielfoto (vb. een pasfoto) hebt opgeladen in uw profiel het Kandidatenplatform. Anders mag u geen examen afleggen (ook niet online). U vindt uw profiel in de linkeronderhoek van het Kandidatenplatform.

  • Neem een geldig identiteitsbewijs mee. Als u geen geldig identiteitsbewijs kunt voorleggen mag u niet deelnemen aan het examen. U ontvangt dan de status niet-deelname voor dat examen.
  • Breng uw eigen koptelefoon of oortjes mee voor luisteropdrachten. Geen airpods of koptelefoon met Bluetooth. Als u geen koptelefoon of oortjes hebt, krijgt u een headset in een plastic tasje. Steek de headset na het examen opnieuw in het plastic tasje en leg het bij het buitengaan op de tafel van de toezichter.

  Beperk uw persoonlijke spullen en breng ze mee in een kleine tas. U kunt geen locker gebruiken. Er is geen opbergruimte voor reistassen, helmen of andere grote zaken.

  Niet meenemen

  De Examencommissie stelt tijdens het examen materiaal zoals een balpen, atlas, rekenapp, woordenboek of formularium ter beschikking in het examencentrum, tenzij in de vakfiche expliciet vermeld staat dat u het materiaal zelf moet meebrengen naar het examen. U krijgt ook een of meer kladbladen ter beschikking. Met antwoorden of opmerkingen op de kladbladen wordt in geen enkel geval rekening gehouden.

  Aanwezigheidsattest

  Als u een examen hebt afgelegd kunt u na dat examen zelf uw aanwezigheidsattest downloaden in het kandidatenplatform. Ga op de startpagina van het kandidatenplatform naar ‘Resultaten’. Bij het vak dat u hebt afgelegd kunt u helemaal rechts op de 3 bolletjes klikken. Kies daar voor ‘Aanwezigheidsattest downloaden’.

  Veelgestelde vragen