Gedaan met laden. U bevindt zich op: Een jachtplan bekijken of aanpassen

Een jachtplan bekijken of aanpassen

In een jachtplan worden alle percelen opgenomen waar er gejaagd mag worden. Door de jachtplannen te raadplegen kunt u ook meteen zien of er in uw buurt gejaagd mag worden. Jachtplannen zijn een dynamisch gegeven. Wordt uw eigendom bijvoorbeeld foutief weergegeven als jachtterein? Dan kunt u het jachtplan laten rechtzetten.

De opname van nieuwe eigendommen in een jachtplan kan enkel met schriftelijke toestemming van de eigenaar. Als uw eigendom op dit moment niet werd opgenomen in een jachtplan, hoeft u zich dus geen zorgen te maken dat dit zonder uw medeweten zou gebeuren.

Procedure

De jachtplannen raadplegen

  • Ga naar geopunt.be(opent in nieuw venster).
  • Klik rechtsonderaan op ‘Lagen’
  • Klik op de blauwe knop ‘Lagen toevoegen’
  • Selecteer de laag ‘Jachtterreinen’. U kunt deze kaartlaag vinden door ‘jachtterreinen’ te typen in de zoekbalk.
  • De jachtterreinen zijn groen ingekleurd. Als u nergens groene vlakken ziet, is de kaart te ver uitgezoomd.

Een jachtplan aanpassen

Dit kan bij voorkeur via het e-loket(opent in nieuw venster).

U kan ook de papieren ‘Aanvraag tot wijziging van een jachtplan’ (.docx)(Word bestand opent in nieuw venster) invullen en per post of per mail opsturen naar de arrondissementscommissaris van de provincie waarin het perceel gelegen is. U vindt de contactgegevens bovenaan het formulier. Voeg voor elk perceel waarvoor u het jachtplan wilt laten aanpassen een schriftelijk bewijs van uw jachtrecht(opent in nieuw venster) bij. Als u eigenaar bent van het perceel, volstaat een eigendomsakte of een aanslagbiljet van de onroerende voorheffing.