Gedaan met laden. U bevindt zich op: Andere EVC-mogelijkheden

Andere EVC-mogelijkheden

Bekwaamheidstesten van sectoren

Neem contact op met de sector om na te vragen of er bekwaamheidstesten bestaan voor jouw competenties.

Bekijk het aanbod van de verschillende sectoren op Iedereen kan bijleren (SERV)(opent in nieuw venster) of surf naar Onderwijskiezer voor meer informatie over de verschillende sectoren(opent in nieuw venster).

Toegangsbewijs om te solliciteren bij de Vlaamse overheid

Is er een vacature bij de Vlaamse overheid maar beschik je niet over het gewenste diploma? Dan kun je een portfolio samenstellen dat vervolgens wordt beoordeeld door de VDAB. Als die beoordeling positief is, krijgt je een toegangsbewijs dat 7 jaar geldig is en waarmee je kan deelnemen aan een selectieprocedure voor dezelfde functie. De EVC-procedure moet duidelijk vermeld staan in het selectiereglement van de vacature. Je kan meer informatie krijgen bij de contactpersoon die vermeld staat in de vacature.

Instapkaart om te solliciteren bij de federale overheid

Wil je solliciteren voor een job bij de federale overheid maar beschik je niet over het gewenste diploma? Dan kun je tests afleggen voor een instapkaart uitgereikt door Selor(opent in nieuw venster).

Ervaringsbewijs voor opleider/begeleider in bedrijven en organisaties

In bepaalde erkende testcentra kun je met tests bewijzen dat je de competenties bezit om opleider of begeleider(opent in nieuw venster) te worden. Een opleider / begeleider leidt medewerkers tijdelijk op en begeleidt ze bij de integratie op de werkplek zodat ze zo snel mogelijk zelfstandig inzetbaar zijn.

Vrijstellingen en EVC/EVK-procedure bij Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen)

Je kan je ervaring laten erkennen om vrijstellingen(opent in nieuw venster) voor bepaalde vakken of modules voor een opleiding bij de Vlaamse Trainersschool aan te vragen.

Je kan ook een EVC/EVK-procedure(opent in nieuw venster) opstarten.

Als zij-instromer aan de slag in het onderwijs

Je kan als zij-instromer onder bepaalde voorwaarden aan de slag in het onderwijs.

Meer informatie over bekwaamheidsbewijzen en het aantonen van nuttige ervaring vind je op de website Onderwijs Vlaanderen voor onderwijspersoneel(opent in nieuw venster).

Op de website Lesgeven is alles geven vind je alle informatie voor een start in het onderwijs.

Examencommissie

Wil je via zelfstudie een diploma secundair onderwijs behalen? Dan kun je op eigen tempo examens afleggen bij de Examencommissie in Brussel. Bekijk welke studierichtingen er in het aanbod zitten.

Heb je deelcertificaten uit het volwassenenonderwijs of was je op school al geslaagd voor heel wat vakken in het laatste jaar secundair onderwijs, dan kun je vrijstellingen aanvragen.