Gedaan met laden. U bevindt zich op: Kaarttoepassing ‘Ondernemen’ is vernieuwd Nieuws

Kaarttoepassing ‘Ondernemen’ is vernieuwd

Nieuwsbericht
25 mei 2023

Voor informatie over economie en ondernemen gebruikt u de kaarttoepassing ‘Ondernemen’ op Geopunt. VLAIO, het Vlaams Agentschap Ondernemen & Innoveren, en Digitaal Vlaanderen werken samen om deze gegevens doorzoekbaar te maken.

Wat vindt u in de kaarttoepassing Ondernemen?

In de kaarttoepassing Ondernemen vindt u een set van kaartlagen rond economie en ondernemen zoals bijvoorbeeld bedrijventerreinen, Seveso inrichtingen en VKBO ondernemingen.

Bijzonder voor deze kaarttoepassing is de ‘Specifiek zoeken’ functionaliteit. Daarmee kunt u data bevragen van bedrijventerreinpercelen, bedrijventerreinen en ontwikkelbare bedrijvenzones na filtering op oppervlakte of het gebied waarin u geïnteresseerd bent.

Wat is nieuw?

Van zodra u de kaarttoepassing Ondernemen opent, ziet u meteen de nieuwe look & feel. De toepassing is gemoderniseerd en een pak gebruiksvriendelijker geworden. Vooral de functie ‘Specifiek zoeken’ profiteert hiervan. U kunt de details voor een resultaat opvragen en bekijken. Het is vanaf nu mogelijk om deze resultaten toe te voegen aan uw selectielijst, waardoor ze kunnen worden bewaard en gedeeld.

De URL’s van kaartconfiguraties die gemaakt werden met de oude kaarttoepassing blijven werken.

De Ondernemen kaarttoepassing gebruikt OGC API Features

Voor ‘Specifiek zoeken’ maakt de vernieuwde kaarttoepassing ‘Ondernemen’ als eerste toepassing gebruik van OGC API Features.

Digitaal Vlaanderen was in maart 2022 de eerste in het Vlaamse overheidslandschap om OGC API Features aan te bieden. Nu zijn we met Geopunt ook de eerste toepassing die gebruik maakt van deze RESTful OGC API Features. Dit niet alleen in Vlaanderen, ook in Europa!

Meer weten?

Probeer de kaarttoepassing Ondernemen meteen uit! → https://www.geopunt.be/ondernemen(opent in nieuw venster).

Wilt u meer inhoudelijke informatie? Dat vindt u op de webpagina van de kaarttoepassing Ondernemen.

Lees het nieuwsbericht over OGC API’s en waarom Digitaal Vlaanderen ze aanbiedt.