Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vastgoed en bouwprojecten Het Facilitair Bedrijf

Vastgoed en bouwprojecten

We gaan op zoek naar geschikte locaties voor onze kantoren. We beheren huurcontracten en zien toe op bouw- en verbouwingswerken en het technisch onderhoud van heel wat gebouwen in Vlaanderen.

In de kijker: inkanteling kantoorgebouwen

Het Facilitair Bedrijf zal het vastgoedbeheer van de kantoorgebouwen overnemen. Dit is een concrete actie uit het Vlaams Energie- en Klimaatplan waarmee ze de CO2-uitstoot van de gebouwen van de Vlaamse overheid met 40% in 2030 wil reduceren tegenover 2015.

Over onze bouwprojecten

Het Facilitair Bedrijf bouwt en verbouwt in heel Vlaanderen. Bekijk onderstaand filmpje om meer te weten te komen over deze dienstverlening.

Inhoud is aan het laden

Over ons vastgoedbeleid en -beheer

Het Facilitair Bedrijf

  • werkt het algemene vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid uit, waakt over de strategische vastgoedplanning, stelt nieuwe huisvestingsplannen op, zorgt voor kennisdeling naar de Vlaamse administratie, beheert de Vastgoeddatabank met informatie over de gebouwen en de gronden van de Vlaamse overheid en de interne vastgoedmarkt, bereidt verkoopdossiers voor van eigendommen van het Vlaamse Gewest en de Vlaamse Gemeenschap.
  • beheert het vastgoed, onder meer door te zoeken naar een geschikte locatie voor de huisvesting van een of meer diensten van de Vlaamse administratie, het beheren van (ver)huurcontracten.

Informatie over vastgoed voor specialisten en vastgoedexperts