Gedaan met laden. U bevindt zich op: Netwerk voor top- en middenkader Groeien als leidinggevende

Netwerk voor top- en middenkader

Leer je graag je collega leidinggevenden (beter) kennen? Elk jaar organiseert het Agentschap Overheidspersoneel (AgO) het netwerk voor top- en middenkader (NetwerkTM)​​​​​​, waar je de kans krijgt om in een ongedwongen sfeer ervaringen, uitdagingen en successen uit te wisselen met collega’s uit het top- en middenkader. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk de aftermovie van de vorige editie.(opent in nieuw venster)​​​​

Voor wie?

  • Je bent lid van het top- of het middenkader van de Vlaamse overheid.
  • Je staat open om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Wat?

Het NetwerkTM is een duurzaam netwerk waarbij leden van het top- en middenkader samenkomen. Leidinggevenden delen ervaringen, successen en uitdagingen, waardoor er meer verbondenheid en connectie is.

AgO biedt verschillende leiderschapsinitiatieven en -opleidingen aan voor leidinggevenden uit het top- en middenkader. Deze initiatieven zijn beperkt in de tijd en het aantal deelnemers. Om meer verbinding te realiseren tussen deze verschillende initiatieven, ontstond de ambitie om een duurzaam NetwerkTM op te zetten. Dankzij het NetwerkTM blijven deelnemers met elkaar in contact en worden er nieuwe banden gesmeed.

Doelstelling

Een van de doelstellingen van het NetwerkTM is het verlagen van de drempel om te solliciteren voor een topvacature en het stimuleren van een diverse(re) instroom voor topvacatures bij de Vlaamse overheid. Tijdens het evenement geven topambtenaren op een informele manier mee welke uitdagingen zij tegenkomen in hun job. Op die manier krijgen leden van het middenkader een duidelijk en helder inzicht in een topfunctie en worden rolmodellen zichtbaar.

Het duurzaam NetwerkTM is nog veel meer dan dat! Het heeft de ambitie om te voorzien in een afwisselend aanbod van een of meerdere netwerkevents per jaar. Het doel blijft steeds hetzelfde: op een andere en inspirerende manier in contact komen met collega leidinggevenden.

Benieuwd wat het NetwerkTM dit jaar in petto heeft? Hou dan zeker deze pagina in de gaten!

Editie 2023

Het NetwerkTM is een gratis evenement. Deze editie, met als thema ‘veranderkunde’, vond plaats op vrijdag 13 oktober 2023 in de Koninklijke Bibliotheek Brussel. Kon je er niet bij zijn? Hier vind je de presentatie van Jan Rotmans.(PDF bestand opent in nieuw venster)

Aftermovie NetwerkTM 2023

Inhoud is aan het laden

Vorige editie

Tijdens de eerste editie in 2022 kwamen 3 keynotespeakers spreken rond het thema ‘samenwerken in een managementteam’. Nadien konden de gasten aan de hand van netwerktafels nakaarten over de keynotes.