Gedaan met laden. U bevindt zich op: Interne mobiliteit van je medewerkers Loopbaan van je medewerkers

Interne mobiliteit van je medewerkers

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers die de context van de Vlaamse overheid kennen of heb je zelf medewerkers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging? Wil je je medewerkers kansen bieden maar zijn er binnen je entiteit geen mogelijkheden die voldoen aan de verwachtingen van je medewerker? Dan kan interne mobiliteit de oplossing zijn.

Belang van interne mobiliteit

Interne mobiliteit is broodnodig in een tijd waar verandering en concurrentie op de arbeidsmarkt voortdurend toenemen. Door talent van binnenuit te ontwikkelen en te behouden, krijgt de Vlaamse overheid een sterke interne arbeidsmarkt. Die benut de expertise en kennis die al binnen de organisatie bestaan.

Medewerkers zijn de grootste troef van een organisatie. De Vlaamse overheid wil dan ook die personeelsleden nieuwe kansen geven binnen de organisatie. Die aanpak versterkt de individuele vaardigheden van medewerkers en draagt bij aan de collectieve ontwikkeling.

Het doel is een veerkrachtige organisatie die zich snel aanpast aan nieuwe situaties. En dat in een cultuur van continue groei, waarin iedereen zich aangemoedigd voelt om bij te dragen aan innovatie en verbetering.

Interne mobiliteit versterkt niet alleen de organisatorische effectiviteit. Tegelijk brengt die kostenbesparing met zich mee, omdat externe werving minder nodig is.

Resultaat? Een werkplek waar ieder individu diens potentieel kan bereiken.

Mogelijkheden interne mobiliteit

Hoe stimuleer je de interne mobiliteit in je organisatie?

  • Door het gesprek aan te gaan met je medewerkers die polsen naar de mogelijkheden.

  • Door ze door te verwijzen naar de relevante info over interne mobiliteit.

Ga het gesprek aan

In Vlimpers vind je onder ‘Samenwerken’ sjablonen die een handige leidraad zijn om het gesprek aan te gaan rond mobiliteit en ontwikkeling.

  • Je kunt met je medewerker ontwikkelingsgerichte doelstellingen opstellen. Bijvoorbeeld rond opleidingen, een nieuwe rol die wordt opgenomen of een nieuw project waarbij de medewerker wordt betrokken.

  • Je kunt samen de mogelijkheden bekijken van interne mobiliteit.

Wijs de weg naar relevante info

Geef info over:

Zoekt de medewerker ondersteuning naar werkbaar werk? Geef info over de volgende mogelijkheden:

Wijs je gesprekspartner ook op de mogelijkheden van (tijdelijke) mobiliteit:

  • opleiding en ontwikkeling

  • oproepen tijdelijke mobiliteit

  • vacatures horizontale mobiliteit

  • vacatures bevordering

Goed om te weten: ben je op zoek naar een nieuwe medewerker? Dan kun je een beroep doen op de interne arbeidsmarkt via horizontale mobiliteit of tijdelijke mobiliteit.