Gedaan met laden. U bevindt zich op: Innovatiemandaat

Innovatiemandaat

Een innovatiemandaat is specifiek bestemd om postdoctorale onderzoekers een project te laten uitvoeren in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld, hetzij met een bestaand bedrijf, hetzij met het oog op de oprichting van een nieuw bedrijf. 

Voorwaarden

Wie?

De aanvraag staat open voor alle houders van een doctoraatsdiploma, ongeacht hun nationaliteit en studierichting/wetenschappelijke discipline.

Alle bedrijven met een exploitatievestiging in het Vlaamse gewest kunnen een Innovatiemandaat aanvragen. De hoofdzetel mag elders gevestigd zijn. Een selectiecriterium in de evaluatie is de meerwaarde voor Vlaanderen.

Welke projecten?

Het hoofddoel van het onderzoeksproject is de economische valorisatie van onderzoek en de verdere uitwerking van basisonderzoek om de resultaten toepasbaar te maken binnen bedrijven, met andere woorden projecten waarvan de risicograad nog te hoog ligt om al als een O&o-project te worden uitgevoerd.

Op de VLAIO-website leest u wie in aanmerking komt en voor welke projecten(opent in nieuw venster).

Procedure

De oproep voorjaar 2023 werd geopend op 20/12/2022. De uiterste datum voor indiening is 14/03/2023, 12.00 uur.

Alle informatie over de aanvraagprocedure(opent in nieuw venster) vindt u op de VLAIO-website.

Financieel voordeel

Een innovatiemandaat voorziet financiering van de personeelskosten, werkingskosten, uitrustingskosten en vaste kosten in relatie met één specifieke werknemer.

Meer informatie over de financiering van een innovatiemandaat (opent in nieuw venster)vindt u op de VLAIO-website.

Lees deze pagina in: