Voorwaarden

Wie?

De aanvraag staat open voor alle houders van een doctoraatsdiploma, ongeacht hun nationaliteit en studierichting/wetenschappelijke discipline.

Alle bedrijven met een exploitatievestiging in het Vlaamse gewest kunnen een Innovatiemandaat aanvragen. De hoofdzetel mag elders gevestigd zijn. Een selectiecriterium in de evaluatie is de meerwaarde voor Vlaanderen.

Welke projecten?

Het hoofddoel van het onderzoeksproject is de economische valorisatie van onderzoek en de verdere uitwerking van basisonderzoek om de resultaten toepasbaar te maken binnen bedrijven, met andere woorden projecten waarvan de risicograad nog te hoog ligt om al als een O&o-project te worden uitgevoerd.

Lees meer op de VLAIO-website ((opent in nieuw venster)).

Procedure

De aanvragen kunnen het hele jaar door ingediend worden, maar worden gegroepeerd behandeld, met 1 of maximaal 2 uiterste indieningsdata per kalenderjaar. Op dit moment loopt er een oproep met als deadline voor indiening van projectvoorstellen 7 september 2021 (12 uur).

Op de VLAIO-website vindt u alle informatie over de aanvraagprocedure ((opent in nieuw venster)).

Bedrag

Een innovatiemandaat voorziet financiering van de personeelskosten, werkingskosten, uitrustingskosten en vaste kosten in relatie met één specifieke werknemer.

Lees meer op de VLAIO-website ((opent in nieuw venster)).