Gedaan met laden. U bevindt zich op: Webinars Centraal Inschrijvingsregister (CIR) Webinars sociale huur

Webinars Centraal Inschrijvingsregister (CIR)

Het decreet voert een centraal inschrijvingsregister (CIR) in. Hierdoor kan een potentiële kandidaat-huurder zijn inschrijving voor een sociale woning zelf digitaal in gang trekken. Voor de werking ervan legde de Vlaamse Regering de nodige regels vast. Op deze pagina vindt u webinars terug over het CIR.  

Infosessie CIR voor professionele welzijnsactoren en begeleidende diensten

Op 7 en 12 maart organiseerde Wonen in Vlaanderen een digitale infosessie over het centraal inschrijvingsregister voor professionele welzijnsactoren en begeleidende diensten.

We bekeken:

  • wat verandert er vanaf 2024?
  • nieuwe begeleidende rol bij de verschillende stappen in het CIR
  • voorbereiding op het CIR
  • vooraf gestelde vragen

Duurtijd: 1 uur, 27 minuten en 31 seconden.

U vindt hier de hand-outs van de PowerPoint(PDF bestand opent in nieuw venster) inclusief de gestelde vragen via het evaluatieformulier en de snelstartkaart(PDF bestand opent in nieuw venster) over het centraal inschrijvingsregister terug.

Inhoud is aan het laden

Infosessie over de gefaseerde inwerkingtreding van het centraal inschrijvingsregister (CIR)

Wonen in Vlaanderen organiseerde op dinsdag 19 december 2023 een live infosessie waarin ze de gefaseerde inwerkingtreding van het centraal inschrijvingsregister toelichtte.

Duurtijd: 54 minuten

Inhoud is aan het laden

Infosessie centraal inschrijvingsregister (CIR) - oktober 2023

Wonen in Vlaanderen organiseerde op 11 en 17 oktober 2023 een digitale infosessie over het centraal inschrijvingsregister. Vanaf 18 maart 2024 zal de inschrijvingsprocedure voor een sociale woning in Vlaanderen via het centraal inschrijvingsregister verlopen.

Op onze webpagina’s over het centraal inschrijvingsregister (inloggen vereist) vindt u uitgebreide informatie over de lancering en de werking van het centraal inschrijvingsregister.

Duurtijd: 40,10 minuten

Bekijk de presentatie van de infosessie. (PDF bestand opent in nieuw venster)

Inhoud is aan het laden

Infosessie centraal inschrijvingsregister (CIR) - juni 2023

Duurtijd: 34 minuten en 22 seconden.

Bekijk de demo op de webpagina van het centraal inschrijvingsregister (inloggen vereist).

Inhoud is aan het laden

Digitale infosessie centrale inschrijving kandidaat huurders (voor lokale besturen)

Op 29 november 2022 hield Wonen in Vlaanderen een webinar voor de lokale besturen om kennis te maken met de nieuwe webtoepassing. Bekijk de presentatie(PDF bestand opent in nieuw venster).

Inhoud is aan het laden

Webinar invullen template (voor lokale besturen)

Op 13 december 2022 hield Wonen in Vlaanderen een infosessie voor de lokale besturen over het invullen van de Exceltemplate voor de datamigratie(Excel bestand opent in nieuw venster) van hun lokale kandidaat-huurdersregisters naar de CIR-toepassing. Lees de handleiding bij de Exeltemplate (Word bestand opent in nieuw venster)en bekijk de presentatie van deze infosessie(PDF bestand opent in nieuw venster).

Inhoud is aan het laden