Gedaan met laden. U bevindt zich op: Betaalkaart of identiteitsbewijs verloren of gestolen

Betaalkaart of identiteitsbewijs verloren of gestolen

Bent u uw betaalkaart of identiteitskaart kwijt? Meld het onmiddellijk en vraag zo snel mogelijk een nieuwe kaart aan.

Identiteitsbewijs kwijt?

Hebt u uw Belgische identiteitskaart (eID, Kids-ID), paspoort of verblijfstitel (model met chip) verloren of werd deze gestolen? Dan kunt u gratis bellen naar DOCSTOP(opent in nieuw venster) op 00800 2123 2123 om uw kaart te blokkeren. Zo voorkomt u het risico op frauduleus gebruik van uw document en de eventuele financiële gevolgen.

DOCSTOP is een gratis dienst voor Belgische identiteitsdocumenten, 24 uur op 24 en 7 dagen per week bereikbaar. Als u het gratis nummer niet kunt bereiken, moet u bellen naar het nummer +32 2 518 2123.

  • In geval van diefstal moet u onmiddellijk bellen naar DOCSTOP en vervolgens aangifte van de diefstal doen bij het dichtstbijzijnde politiebureau of bij uw lokale politie.
  • In geval van verlies moet u onmiddellijk bellen naar DOCSTOP en vervolgens het verlies melden op uw gemeentehuis. Buiten de openingstijden kunt u bij de politie terecht voor een voorlopig attest.
  • Als het verloren document een verblijfstitel betreft, moet u altijd eerst aangifte van het verlies doen bij de politie alvorens naar het gemeentehuis te gaan.

Identiteitsbewijs teruggevonden?

Opgelet! Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig. Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag u het niet meer gebruiken.

Als u met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat u het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren. Laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

Betaalkaart kwijt?

Hebt u uw bankkaart verloren? Is uw kredietkaart gestolen? Heeft een betaalautomaat uw kaart ingeslikt? Dan kunt u bellen naar Card Stop(opent in nieuw venster) op het nummer 078 170 170 om de kaart te blokkeren.

Het betalende nummer (normaal beltarief) is 24 uur op 24 en 7 dagen per week bereikbaar. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +32 78 170 170 (internationaal tarief). Card Stop rekent geen kostprijs aan voor het blokkeren van uw kaart. U betaalt enkel de oproepkosten.

Card Stop blokkeert niet alleen verloren of gestolen betaalkaarten, maar ook tankkaarten en elektronische cheques.