Gedaan met laden. U bevindt zich op: Betaalkaart of identiteitsbewijs verloren of gestolen

Betaalkaart of identiteitsbewijs verloren of gestolen

Bent u uw betaalkaart of identiteitskaart kwijt? Meld het onmiddellijk en vraag zo snel mogelijk een nieuwe kaart aan.

Identiteitsbewijs kwijt?

Hebt u uw Belgische identiteitskaart (eID, Kids-ID), paspoort of verblijfstitel (model met chip) verloren of werd deze gestolen? Dan kunt u gratis bellen naar DOCSTOP(opent in nieuw venster) op 00800 2123 2123 om uw kaart te blokkeren. Zo voorkomt u het risico op frauduleus gebruik van uw document en de eventuele financiële gevolgen.

DOCSTOP is een gratis dienst voor Belgische identiteitsdocumenten, 24 uur op 24 en 7 dagen per week bereikbaar. Als u het gratis nummer niet kunt bereiken, moet u bellen naar het nummer +32 2 518 2123.

  • In geval van diefstal moet u onmiddellijk bellen naar DOCSTOP en vervolgens aangifte van de diefstal doen bij het dichtstbijzijnde politiebureau of bij uw lokale politie.
  • In geval van verlies moet u onmiddellijk bellen naar DOCSTOP en vervolgens het verlies melden op uw gemeentehuis. Buiten de openingstijden kunt u bij de politie terecht voor een voorlopig attest.
  • Als het verloren document een verblijfstitel betreft, moet u altijd eerst aangifte van het verlies doen bij de politie alvorens naar het gemeentehuis te gaan.

Bij verlies of diefstal in het buitenland volgt u dezelfde stappen (DOCSTOP en dichtstbijzijnde politiekantoor). Voor een voorlopig identiteitsdocument gaat u naar het Belgische consulaat(opent in nieuw venster).

Identiteitsbewijs teruggevonden?

Opgelet! Een als verloren of gestolen gesignaleerd paspoort of eID is niet langer geldig. Zelfs als het document wordt teruggevonden, mag u het niet meer gebruiken.

Als u met een gesignaleerd document naar het buitenland reist, bestaat het risico dat u het land niet binnen mag of zelfs onmiddellijk naar België moet terugkeren. Laat bij de gemeente het teruggevonden document vernietigen en vraag een nieuw aan.

Betaalkaart kwijt?

Hebt u uw bankkaart verloren? Is uw kredietkaart gestolen? Heeft een betaalautomaat uw kaart ingeslikt? Dan kunt u bellen naar Card Stop(opent in nieuw venster) op het nummer 078 170 170 om de kaart te blokkeren.

Het betalende nummer (normaal beltarief) is 24 uur op 24 en 7 dagen per week bereikbaar. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +32 78 170 170 (internationaal tarief). Card Stop rekent geen kostprijs aan voor het blokkeren van uw kaart. U betaalt enkel de oproepkosten.

Card Stop blokkeert niet alleen verloren of gestolen betaalkaarten, maar ook tankkaarten en elektronische cheques.