chat-altchatcrossloginquestion-circlesearchsmileystarthumbup-downwarning
Vlaanderen
Contacteer ons
  Terug naar overzicht Stuur een e-mail

  Stuur een e-mail naar 1700, de informatiedienst voor al uw vragen aan de overheid.
  U ontvangt een kopie van uw bericht.

  Terug naar overzicht Chat met ons
  Uw chatgesprek wordt automatisch gestart zodra er een medewerker beschikbaar is.
  Even geduld, uw positie in de wachtrij wordt bepaald.

  Waterfactuur voor eigen waterwinning

  Wie een eigen waterwinning heeft, kan onderstaande facturen krijgen.

  • Het drinkwaterbedrijf (of de gemeente) vraagt eventueel een gemeentelijke vergoeding voor het gebruik van de gemeentelijke waterzuiveringsinfrastructuur (riolen en grachten).
  • De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) int de heffing op de waterverontreiniging voor de zuivering van uw afvalwater. U kunt hiervoor in bepaalde gevallen een vrijstelling krijgen.
  • Als u een grondwaterwinning hebt van minimaal 500 m³ of een grondwaterwinning die bestemd is voor de openbare drinkwatervoorziening, dan moet u ook een heffing op de winning van grondwater betalen.

  Wie leidingwater verbruikt én een eigen waterwinning heeft, krijgt volgende facturen.

  • Factuur van het drinkwaterbedrijf met daarin evenuteel een vergoeding voor het gebruik van de gemeentelijke waterzuiveringsinfrastructuur (riolen en grachten) voor eigen waterwinning.
  • Heffingsbiljet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) voor de heffing op de waterverontreiniging voor uw eigen waterwinning.
   Als u een grondwaterwinning hebt van minimaal 500 kubieke meter (m3) of een grondwaterwinning die bestemd is voor de openbare drinkwatervoorziening, dan moet u aan de VMM ook een heffing op de winning van grondwater betalen.