Gedaan met laden. U bevindt zich op: Loopbaangerichte opleidingen - (POP/Persoonlijkontwikkelingsplan)

Loopbaangerichte opleidingen - (POP/Persoonlijkontwikkelingsplan)

Opleidingsverstrekker
Overige opleidingen
Registratienummer
ODB-P00001
Geregistreerd
op: 1 september 2019

Deze opleiding komt in aanmerking voor

  • Opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof
  • Vlaams opleidingskrediet

Eindbeoordeling voorzien: ja

Blended leren: nee

Mentoropleiding: nee

Voorwaarden

  • Opleidingskrediet: beperkende voorwaarde opleidingsniveau

    Deze opleiding kan je volgen met Vlaams opleidingskrediet. Hou er wel rekening mee dat u deze opleiding enkel mag volgen als u een ‘attest loopbaanbegeleiding’ heeft van maximaal 6 jaar oud. In dit attest verklaart een loopbaanbegeleider dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van uw persoonlijk ontwikkelplan (POP).

  • Vrijstelling individuele bijdrage

    Als u geen diploma secundair onderwijs hebt en u koopt voor deze opleiding een opleidingscheque aan, dan betaalt de Vlaamse overheid het volledige bedrag van de opleidingscheque.

Inhoud van de opleiding

Opleidingen die aangeraden worden in het persoonlijk ontwikkelingsplan tijdens het volgen van loopbaanbegeleiding.
Het loopbaancentrum moet verklaren dat de opleiding noodzakelijk is voor de uitvoering van het persoonlijk ontwikkelplan via een ‘attest loopbaanbegeleiding’ dat ze afgeeft aan de werknemer. De werknemer bezorgt dit attest aan de bevoegde dienst van het departement Werk en Sociale Economie, samen met het inschrijvingsattest van de opleiding en de werkgever waar men opleidingsverlof neemt.
Om in aanmerking te komen voor de opleidingsincentives moet de loopbaangerichte opleiding voldoen aan de minimumvoorwaarden: de opleiding moet minstens 32 uren omvatten en de opleidingsverstrekker moet beschikken over een kwaliteitsregistratie binnen WSE.