Gedaan met laden. U bevindt zich op: Schoenen in de ijskast – omgaan met personen met dementie

Schoenen in de ijskast – omgaan met personen met dementie

  • TALENTINDEX
  • Erkenningsnummer: VG_E_06659
  • Goedgekeurd op: 26 april 2024

Beschrijving

Deze opleiding zet in op het vergroten van inzichten en vaardigheden bij huishoudhulpen, zodat zij nog klantgerichter kunnen werken in een maatschappij die steeds meer vergrijst. Met de toenemende prevalentie van dementie - waarbij 1 op 5 mensen dementie ontwikkelt, en waar men tegen 2060 minstens een verdubbeling voorspelt - is het essentieel dat huishoudhulpen beschikken over meer dan alleen schoonmaakvaardigheden. Huishoudhulpen vervullen niet slechts de rol van schoonmaakhulp, maar werken vaak intensief met mensen die zorgbehoeften hebben. Het handhaven van tevreden klanten en het behouden van gemotiveerde huishoudhulpen met de juiste instelling vereist ondersteuning door middel van opleiding en begeleiding. Deze opleiding voorziet in deze cruciale behoeften, waarbij het doel is om huishoudhulpen uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief om te gaan met de uitdagingen die gepaard gaan met de zorg voor mensen met dementie, en om tegemoet te komen aan de veranderende eisen van een vergrijzende samenleving. De opleiding richt zich daarnaast ook op het belang van zelfzorg bij het omgaan met mensen met dementie, omdat het essentieel is dat huishoudhulpen hun eigen welzijn en mentale gezondheid kunnen behouden.

Opleidingsduur

De opleiding “Schoenen in de ijskast – omgaan met personen met dementie” wordt klassikaal aangeboden in een totaalpakket van 4 uren (1 dagdeel) voor groepen van max. 15 deelnemers. Een korte pauze van 10 min. is hierin inbegrepen. Het aanvangsuur wordt afgesproken met het bedrijf in kwestie. Deelnemers dienen vooraf geen voorbereidingen te maken. De training kan op locatie bij het bedrijf worden gegeven of op een externe locatie die wordt gehuurd.

Kostprijs

De basisprijs bedraagt 680 € per dagdeel (4 uren) voor een groep van max. 15 deelnemers. Inbegrepen in deze prijs zijn: voorbereiding, ervaren docent, didactisch materiaal en BTW. Prijs is exclusief verplaatsingskost van de docent. Deze wordt aangerekend aan het wettelijk tarief op het betreffende moment. Eveneens niet inbegrepen in de prijs is de huur van een eventuele externe locatie. Deze kost valt ten laste van de klant. De opleiding wordt gegeven door ervaren trainers op zowel inhoudelijk vlak als op het vlak van jarenlange expertise in de dienstenchequesector waarin ze heel gedreven zijn.