De Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen vzw behartigt de belangen van de palliatieve patiënt in Vlaanderen door ervoor te zorgen dat palliatieve zorg herkenbaar aanwezig is in de maatschappij en dat kwalitatief hoogstaande palliatieve zorg in alle verschillende zorgsectoren laagdrempelig toegankelijk is voor elke Vlaming.

De Federatie werkt nauw samen met en ondersteunt de erkende Netwerken Palliatieve Zorg.

Een Netwerk Palliatieve Zorg is een overkoepelend samenwerkingsverband tussen vertegenwoordigers van eerstelijns hulpverleners, organisaties, instellingen, verenigingen en diensten, dat erkend wordt door de Vlaamse overheid en dat gericht is op palliatieve zorg. Zo'n palliatief Netwerk wordt erkend en gesubsidieerd binnen een regio die minstens 300.000 en hoogstens 1.000.000 inwoners telt. Diezelfde Netwerken worden door de federale overheid Samenwerkingsverbanden genoemd, en de subsidies komen gedeeltelijk van de federale en gedeeltelijk van de Vlaamse Vlaamse. De erkenning gebeurt door de Vlaamse gemeenschap.

Op de website palliatief.be vindt u alle nuttige informatie over de werking en het beleid van de Federatie en de Netwerken.

Algemene contactgegevens

Adres

Federatie Palliatieve Zorg Vlaanderen

Luchthavenlaan 10, 1800 Vilvoorde, België

Routeplanner (opent in nieuw venster)
Fax
02 255 30 41