Gedaan met laden. U bevindt zich op: Overtredingen en boetes in de verkeersbelastingen voor personenwagens en aanverwante voertuigen

Overtredingen en boetes in de verkeersbelastingen voor personenwagens en aanverwante voertuigen

Een overzicht van de overtredingen op de verkeersbelasting en de bijhorende boete vindt u op deze pagina terug. 

De verkeersbelasting is niet betaald

De overtreder betaalt een boete van 25% van het niet-betaalde bedrag vanaf een openstaande hoofdsom van 100 euro, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.

Er is geen aangifte van voertuigen/ Er is geen of een foutieve inschrijving

De overtreder betaalt een boete van 50% van het niet-betaalde bedrag bij de eerste inbreuk, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1250 euro.

In geval van recidivisme betaalt hij een boete van 150% van het niet-betaalde bedrag met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.

Bij valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken betaalt hij een boete van 300% van het niet-betaalde bedrag, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.

De vrijstelling of het rittenblad is verkeerd gebruikt

De overtreder betaalt

  • bij het verkeerd gebruik van een vrijstelling: een boete van eenmaal het niet-betaalde bedrag, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.
  • bij het verkeerd gebruik van het rittenblad: een boete van driemaal het niet-betaalde bedrag, met een minimumboete van 50 euro en een maximumboete van 1.250 euro.

Andere inbreuken

De overtreder betaalt een boete van 250 euro.