De Vlaamse Belastingdienst int de meeste Vlaamse belastingen, zoals onroerende voorheffing, verkeersbelastingen, erfbelasting, registratiebelasting. Voor personenbelasting kan u terecht bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën ((opent in nieuw venster)).

E-mail via contactformulier

Stuur de Vlaamse Belastingdienst een bericht via het contactformulier ((opent in nieuw venster)). Nadat u hebt aangeduid of u een dossiergebonden vraag wil stellen of een algemene, kan u ook aanduiden over welke Vlaamse belasting het gaat.

Afspraak maken voor online gesprek of bezoek in een van de zetels

Maak een afspraak met een medewerker van de Vlaamse Belastingdienst voor een online gesprek of een bezoek in een van de zetels.

Telefonisch

Personeelsleden met hoofdtelefoon aan de laptop
© Vlaamse Belastingdienst

Bel de Vlaamse Belastingdienst elke werkdag van 9 tot 19 uur via het gratis verkorte telefoonnummer 1700. Vanuit het buitenland belt u het nummer +32 2 553 17 00.

Briefwisseling

Vlaamse Belastingdienst
Vaartstraat 16
9300 Aalst

Briefwisseling voor de leegstandsheffing bedrijfsruimten en de heffing ongeschikte en onbewoonbare woningen stuurt u naar:

Vlaamse Belastingdienst
Koning Albert II laan 35b62
1030 Brussel

Persoonlijk bezoek aan een loket

Aan de loketten van de Vlaamse Belastingdienst kan u persoonlijk terecht voor algemene informatie rond de verschillende heffingen, het registreren van aangiftes in de verkeersbelasting, het registreren van een bezwaar,… Aan de loketten is een betaalterminal (Bancontact) aanwezig.

Tijdens de coronacrisis hebben veel loketten andere openingsuren. In welke van onze kantoren u terecht kan en op welk moment, hangt af van de belasting waarvoor u de Vlaamse Belastingdienst wil bezoeken. Klik in de rubrieken per belasting hieronder door op het loket van uw keuze.

Loketten tijdens de coronacrisis

Kies voor digitale dienstverlening

De medewerkers van de Vlaamse Belastingdienst proberen u eerst zo goed mogelijk digitaal verder te helpen.

Wilt u toch persoonlijk langskomen?
  • Maak vooraleer u langs komt bij voorkeur een afspraak via de toepassing om zelf direct een afspraak te boeken of via het gratis telefoonnummer 1700.
  • Kom alleen of maximaal met één andere persoon als u een tolk of andere begeleiding nodig hebt.
  • Om uw en de veiligheid van de medewerkers te blijven garanderen: draag uw mondmasker en maak eventueel gebruik van de handgel die aan het loket ter beschikking is.

Loketten registratiebelasting

Omwille van de specificiteit en complexiteit van dossiers over erfbelasting of registratiebelastingen, willen wij er voor zorgen dat de juiste contactpersonen u te woord kunnen staan.

Maak vooraleer u langs komt een afspraak via de toepassing om zelf direct een afspraak te boeken of via het gratis telefoonnummer 1700.

Loket leegstandsheffing bedrijfsruimten en heffing op ongeschikte of onbewoonbare woningen

Loket planbatenheffing

Klachtendienst

Heeft u een klacht over de manier waarop de Vlaamse Belastingdienst uw dossier behandeld heeft? Dan kan u terecht bij de Klachtendienst Financiën.

Vastgoedtransacties

Neem voor de Afdeling Vastgoedtransacties contact via het telefoonnummer of mailadres dat vermeld staat op briefwisseling in uw dossier, of via het algemeen verkort telefoonnummer 1700. Zij kunnen u eventueel doorschakelen.