Gedaan met laden. U bevindt zich op: Contactmogelijkheden Vlaamse Belastingdienst Vlaamse Belastingdienst

Contactmogelijkheden Vlaamse Belastingdienst

Op deze pagina vindt u de contactmogelijkheden voor de Vlaamse Belastingdienst. U kunt een afspraak maken voor een online gesprek of per belasting doorklikken naar de adressen van de loketten.

De Vlaamse Belastingdienst int de meeste Vlaamse belastingen, zoals onroerende voorheffing, verkeersbelastingen, erfbelasting, registratiebelasting.

Voor personenbelasting kan u terecht bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën(opent in nieuw venster).

E-mail via contactformulier

Stuur de Vlaamse Belastingdienst een bericht via het contactformulier(opent in nieuw venster). Nadat u hebt aangeduid of u een dossiergebonden vraag wil stellen of een algemene, kunt u ook aanduiden over welke Vlaamse belasting het gaat.

Afspraak maken voor online gesprek of bezoek in een van de zetels

Maak een afspraak met een medewerker van de Vlaamse Belastingdienst voor een online gesprek of een bezoek in een van de zetels.

Telefonisch

Personeelsleden met hoofdtelefoon aan de laptop
© Vlaamse Belastingdienst

Bel de Vlaamse Belastingdienst

  • op het verkorte telefoonnummer 1700 (gratis)
  • elke werkdag van 9 tot 19 uur.

Vanuit het buitenland belt u het nummer +32 2 553 17 00.

Briefwisseling

Vlaamse Belastingdienst
Vaartstraat 16
9300 Aalst

Klachtendienst

Heeft u een klacht over de manier waarop de Vlaamse Belastingdienst uw dossier behandeld heeft? Dan kunt u terecht bij de Klachtendienst Financiën.

Persoonlijk bezoek aan een loket

  • Aan de loketten van de Vlaamse Belastingdienst kunt u persoonlijk langskomen voor algemene informatie rond de verschillende heffingen, het registreren van aangiftes in de verkeersbelasting, het indienen van een bezwaar,…
  • Aan de loketten is een betaalterminal (Bancontact) aanwezig.
  • Maak vooraleer u langskomt bij voorkeur een afspraak via de toepassing om zelf direct een afspraak te boeken of via het gratis telefoonnummer 1700.

Loket leegstandsheffing bedrijfsruimten en heffing op ongeschikte of onbewoonbare woningen

Loket planbatenheffing

Vastgoedtransacties

Neem voor de Dienst Vastgoedtransacties contact via het telefoonnummer of mailadres dat vermeld staat op briefwisseling in uw dossier, of via het algemeen verkort telefoonnummer 1700. Zij kunnen u eventueel doorschakelen.