Gedaan met laden. U bevindt zich op: Formulieren Vlaamse Belastingdienst

Formulieren

Hoe gaat u te werk?

Selecteer de belasting en vervolgens het gewenste formulier.

Ofwel downloadt u het formulier in afdrukformaat (.pdf). Daarna drukt u het formulier af en vult u het met balpen in. Bezorg het volledig ingevulde formulier per post of via het digitaal loket(opent in nieuw venster) aan de Vlaamse Belastingdienst. Om een pdf-bestand te kunnen openen heeft u het gratis programma Acrobat reader nodig.

Ofwel downloadt u het formulier in tekstverwerkerformaat (.docx). Dan vult u het via uw computer in, waarna u het afdrukt en per post of per fax naar de Vlaamse Belastingdienst stuurt, of u stuurt het ingevulde formulier elektronisch naar de Vlaamse Belastingdienst via 'mijn dossier'. Om docx-bestanden te openen heeft u een tekstverwerker nodig zoals het gratis programma Open Office.

Volgende tips kunnen u helpen bij het elektronisch invullen van de formulieren:

  • Enkel de grijze vakjes in het formulier kunnen bewerkt worden. Ofwel gaat het om vrije tekstvelden waarin u gegevens typt, ofwel gaat het om selectie- of aankruisvakjes die u door ze aan te klikken aan- of uitvinkt.
  • De tekstvelden worden automatisch groter naargelang u er meer tekst intypt. Door gewoon te blijven typen, springt u ook naar een volgende regel in dezelfde alinea.
  • Wil u een nieuwe alinea beginnen binnen hetzelfde tekstveld, dan drukt u de toetsencombinatie Shift+Enter in.
  • Met de Tab-toets springt u makkelijk naar het volgende invulveld of aankruisvakje.
  • In sommige formulieren staan specifieke instructies in cursief om u te helpen bij het invullen.