Gedaan met laden. U bevindt zich op: Formulieren verkeersbelastingen

Formulieren verkeersbelastingen

Op deze pagina vindt u alle formulieren terug in verband met de verkeersbelastingen. U kan de formulieren elektronisch invullen via het Word-document of met de hand via het pdf-document.

Aangifte doen of stopzetten

Met dit formulier doet u bij de Vlaamse Belastingdienst aangifte van het gebruik van een voertuig of zet u de aangifte in de verkeersbelasting van een of meer voertuigen stop.

Vrijstelling occasioneel vervoer

Met dit formulier vraagt u een vrijstelling van de verkeersbelasting aan voor een voertuig of voor een samenstel van voertuigen dat slechts af en toe gebruikt wordt op de openbare weg.

Aanvraag tot terugbetaling bij gecombineerd vervoer

Met dit formulier vraagt u een teruggave van de verkeersbelasting bij gecombineerd vervoer. Bij gecombineerd vervoer worden de goederen deels over de weg (voor het eerste of het laatste deel van het traject) en deels over het spoor of het water vervoerd vanuit of naar een andere lidstaat van de Europese Economische Ruimte.

Aanvraag van een erkenning als takeldienst voor schriftelijke opdrachten van de Vlaamse Belastingdienst

Met dit formulier vraagt een takeldienst een erkenning aan om tussenbeide te komen op basis van een schriftelijke opdracht van de Vlaamse Belastingdienst.