Gedaan met laden. U bevindt zich op: Plaatsen om te sporten

Plaatsen om te sporten

Op zoek naar een plek om te sporten? Dan kunt u terecht in 1 van de 14 sportcentra van Sport Vlaanderen, of 1 van de meer dan 20.000 sportaccomodaties die Vlaanderen rijk is.

Centra van Sport Vlaanderen

Meisje loopt op atletiekpiste.
© Joris Casaer

De 14 sportcentra van Sport Vlaanderen vindt u verspreid over heel Vlaanderen: van Genk tot Nieuwpoort, en van Liedekerke tot Blankenberge. De centra zijn er voor jong en oud, voor groot en klein. Iedereen die wil sporten is er welkom, ongeacht of u een beginnend liefhebber of een geoefend topsporter bent.

De centra van Sport Vlaanderen(opent in nieuw venster) geven onderdak aan individuele sporters, maar ook aan sportclubs, verenigingen, scholen en bedrijven. In veel gevallen kunt u er ook terecht voor weekendarrangementen, sportkampen of sportarrangementen.

Vind een sportplaats

Vlaanderen telt meer dan 20.000 sportaccommodaties waar iedereen, jong en oud, zich sportief kan uitleven. Van atletiekpistes en kunstgrasvelden, tot zwembaden en sporthallen. Via de zoekpagina voor sportplaatsen(opent in nieuw venster) van Sport Vlaanderen vindt u de juiste locatie voor uw sportieve plannen. U kunt er o.a. selecteren op sporttak en locatie.

Sporten in de natuur

Ook in de vrije natuur kunt u aan sport doen. Wie er graag op uit trekt om te joggen, te wandelen of te mountainbiken, zal snel merken dat het aanbod in Vlaanderen uitgebreid en gevarieerd is. Op de website van Sport Vlaanderen vindt u meer informatie over sporten in de natuur(opent in nieuw venster), zoals mountainbiken, Vlaamse loopomlopen en fit-o-meters.​