Gedaan met laden. U bevindt zich op: Het landschap beleven op de fiets

Het landschap beleven op de fiets

Regionale landschappen de Voorkempen, Rivierenland en Kleine en Grote Nete stippelden samen met verschillende organisaties uit de landbouw-, natuur-, cultuur- en recreatiesector verschillende fietsroutes uit. Fietsers ontdekken tijdens hun fietstochten zo op verschillende stopplaatsen de verhalen en geschiedenis achter de landschappen, en de relatie die de landbouwbedrijven en bezienswaardigheden met de natuur en het landschap hebben. 

Het doel

Door de fietsroutes samen te laten uitstippelen en inrijden, wilden de provincie Antwerpen en de drie regionale landschappen de natuur-, landbouw-, cultuur- en recreatieve organisaties uit de regio laten ervaren dat samenwerken positief is, en zo de verstandhouding tussen hen nog verbeteren.

Het project

Elk regionaal landschap stippelde in zijn eigen streek samen met de plaatselijke organisaties enkele landschapsbelevingsroutes uit. Per regio werden alle fietsroutes in een brochure gegoten en in de nazomer of herfst van 2010 voorgesteld tijdens een plaatselijk evenement. De brochures zijn verkrijgbaar bij de regionale landschappen en de diensten toerisme van de betrokken steden en gemeenten.