Gedaan met laden. U bevindt zich op: Alternatieve eiwitbronnen voor menselijke consumptie. Een verkenning

Alternatieve eiwitbronnen voor menselijke consumptie. Een verkenning

De veeteelt wordt vanuit verschillende kanten onder vuur genomen. Om redenen van gezondheid, dierenwelzijn, globalisering, milieuhygiëne en impact op derdewereldlanden en de globale voedselvoorziening wordt gesteld dat de huidige manier waarop dierlijke eiwitten geproduceerd worden niet duurzaam is. Het rapport bevat een overzicht van een aantal alternatieve eiwitbronnen voor menselijke consumptie. Er wordt bekeken wat onder ‘Novel Protein Foods’ wordt verstaan en welke ontwikkelingen en toepassingen hier mogelijk zijn. Ook de productie van ‘kweekvlees’ of in vitro vlees wordt door sommigen als een mogelijk alternatief naar voren geschoven. Insecten vormen in grote delen van de wereld een integraal onderdeel van het dieet. Sommigen zien insecten dan ook als een mogelijk alternatieve eiwitbron in een westers dieet. Ten slotte worden enkele ontwikkelingen toegelicht met betrekking tot de mogelijke toepassingen van algen of wieren.
Publicatiedatum
Maart 2010
Publicatietype
Rapport
Thema's
Dieren , Landbouw en visserij
Auteur(s)
Geertrui Cazaux, Dirk Van Gijseghem, Leen Bas