Gedaan met laden. U bevindt zich op: Beheerplan beschermd landschap Vloethemveld

Beheerplan beschermd landschap Vloethemveld

Rapport
februari 2020
Vlaamse Landmaatschappij
Het Vloethemveld is vooral bekend als het voormalig munitiedepot en militair kamp in Zedelgem en Snellegem. Het beschermd landschap is echter groter dan dat en omvat in zijn geheel het gaaf bewaard landschap met zowel het voormalig munitiedepot, de omliggende bossen als het landbouwlandschap ten noorden hiervan. Dit landschap is beschermd omwille van zijn algemeen belang gevormd door de historische, wetenschappelijke en esthetische waarde. In dit beheerplan wordt zowel een beschrijving gegeven van de historiek van het gebied als van de aanwezige landschappelijke en bouwkundige elementen. Op deze manier wordt een duidelijk beeld geschetst van de erfgoedwaarde van het beschermd landschap om zo een heldere visie en concrete doelstellingen te formuleren voor de instandhouding en versterking van de aanwezige erfgoedelementen. Deze doelstellingen worden gekoppeld aan concrete maatregelen die als leidraad gebruikt zullen worden bij het beheer van het beschermd landschap.
Publicatiedatum
Februari 2020
Publicatietype
Rapport
Thema's
Cultureel erfgoed , Toerisme en vrije tijd , Inrichting van de open ruimte , Natuur en bos , Kwaliteit van de leefomgeving
Auteur(s)
Team Vloethemveld: Bureau voor vrije ruimte landschapsarchitecten (Gent); Bailleul ontwerpbureau (Gent); Architectenbureau Bressers (Gent), Erfgoedstudio (Oostkamp)