Gedaan met laden. U bevindt zich op: Klimaat en veehouderij

Klimaat en veehouderij

Uit de steeds grotere hoeveelheid aan onderzoek wereldwijd over de impact van vlees-, zuivel- en eiproductie op het klimaat blijkt dat dierlijke producten broeikasgasintensief zijn én dat het merendeel van de emissies gebeurt op het landbouwbedrijf, meer dan tijdens verwerking, distributie, consumptie, transport en afvalverwerking. Hoewel de onderzoeksresultaten niet altijd vergelijkbaar zijn door andere berekeningsmethoden of andere systeemgrenzen of aannames en er vaak gewerkt wordt met grote onzekerheden over gebruikte gegevens en modellen, valt het niet te weerleggen dat de invloed van de dierlijke productie op de klimaatverandering groot is. Het rapport analyseert de relatie tussen de veehouderij in Vlaanderen en het klimaat. Het beschrijft mogelijke maatregelen om de broeikasgassen in de veehouderij te reduceren en stelt kennishiaten vast.
Publicatiedatum
Februari 2011
Publicatietype
Rapport
Thema's
Duurzame landbouw , Milieu en landbouw
Doelgroep
Landbouwers