Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voedselinfecties voorkomen. Tips voor mensen met verminderde weerstand
Voedselinfecties voorkomen. Tips voor mensen met verminderde weerstand
Voedsel dat besmet is met bepaalde bacteriën, virussen of parasieten kan een voedselinfectie veroorzaken. Meestal krijgt u dan last van buikkrampen, braken of diarree. Als u een verminderde weerstand hebt, krijgt u makkelijker een voedselinfectie en kunnen de klachten ook ernstiger zijn. Uw weerstand kan verminderd zijn bijvoorbeeld door chemotherapie, kanker, een transplantatie, een chronische leveraandoening, hiv/aids, immuunziekten, geneesmiddelen die de werking van het afweersysteem remmen… U kunt dan het best risicovolle voedingsmiddelen vermijden. Daarnaast is het belangrijk om de hygiënemaatregelen bij het bereiden en bewaren van voedsel nauwgezet op te volgen.

Lees de publicatie
Meer informatie
- Uitgever
- Publicatiedatum
- April 2019
- Publicatietype
- Folder
- Thema's
- Gezond leven , Gezondheid - algemeen
- Doelgroep
- Ruim publiek