Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voedselinfecties voorkomen. Tips voor mensen met verminderde weerstand

Voedselinfecties voorkomen. Tips voor mensen met verminderde weerstand

Folder
april 2019
Departement Zorg
Voedsel dat besmet is met bepaalde bacteriën, virussen of parasieten kan een voedselinfectie veroorzaken. Meestal krijgt u dan last van buikkrampen, braken of diarree. Als u een verminderde weerstand hebt, krijgt u makkelijker een voedselinfectie en kunnen de klachten ook ernstiger zijn. Uw weerstand kan verminderd zijn bijvoorbeeld door chemotherapie, kanker, een transplantatie, een chronische leveraandoening, hiv/aids, immuunziekten, geneesmiddelen die de werking van het afweersysteem remmen… U kunt dan het best risicovolle voedingsmiddelen vermijden. Daarnaast is het belangrijk om de hygiënemaatregelen bij het bereiden en bewaren van voedsel nauwgezet op te volgen.
Publicatiedatum
April 2019
Publicatietype
Folder
Thema's
Gezond leven , Gezondheid - algemeen
Doelgroep
Ruim publiek