Gedaan met laden. U bevindt zich op: Storm- en rukwinden van 3 januari 2024 in voornamelijk Sint-Katelijne-Waver en Putte

Storm- en rukwinden van 3 januari 2024 in voornamelijk Sint-Katelijne-Waver en Putte

Op 3 januari 2024 werd door storm- en rukwinden met een lokaal karakter (windhoos/tornado/windschering) schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Als u daardoor schade hebt geleden, kunt u daarvoor een melding maken tot en met 3 maart 2024. Het Vlaams Rampenfonds onderzoekt dan op basis van die meldingen of de de storm- en rukwinden in uw gemeente erkend worden als ramp. Als de storm- en rukwinden erkend worden als ramp in uw gemeente, kunt u daarna een aanvraag tot schadevergoeding indienen.

Schade melden voor erkenning ramp

Hebt u schade geleden in het Vlaamse Gewest door de storm- en rukwinden met lokaal karakter van 3 januari 2024?

  • Breng eerst uw verzekeraar op de hoogte van de schade die u geleden hebt. Voor de meeste schade is het immers uw verzekeraar die verantwoordelijk is voor de schadevergoeding. Enkel in uitzonderlijke gevallen kunt u bij het Vlaams Rampenfonds terecht voor een schadevergoeding (zie voorwaarden).
  • Denkt u in aanmerking te komen voor een schadevergoeding van het Vlaams Rampenfonds? Meld uw schade dan bij het Vlaams Rampenfonds. U kunt uw melding indienen tot en met 3 maart 2024 (60 dagen na de storm- en rukwinden van 3 januari 2024). Op basis van de ontvangen meldingen onderzoekt het Vlaams Rampenfonds in welke gemeenten de storm- en rukwinden van 3 januari 2024 erkend worden als ramp. Deze melding is nog geen aanvraag voor een schadevergoeding. Als u een melding heeft ingediend, wordt u op de hoogte gebracht vanaf wanneer u een aanvraag tot schadevergoeding kunt indienen.

Het is niet noodzakelijk om een melding in te dienen om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding.

Blijf op de hoogte

Wilt u de hoogte blijven van het onderzoek naar de erkenning van de storm- en rukwinden met lokaal karakter van 3 januari 2024 als ramp, zonder eerst een melding aan te maken voor de schade die u geleden hebt? Consulteer dan zeker regelmatig onze website.