Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uitslagen van verkiezingen in België

Uitslagen van verkiezingen in België

Op de website Vlaanderenkiest.be vindt u de uitslagen voor de verkiezingen voor het Vlaams Parlement van 26 mei 2019(opent in nieuw venster). Naast de resultaten per lijst en per kieskring biedt de site ook de zetelverdeling in het Vlaams Parlement en de namen van de verkozen parlementsleden. U kunt de cijfers ook vergelijken met de resultaten van de Vlaamse verkiezingen van 2014.

Lokale verkiezingen

beeld van een rood potlood bij een stemhokje
© ID PhotoAgency

De uitslagen voor de lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2018(opent in nieuw venster) vindt u op Vlaanderenkiest.be, alsook meer informatie over de zetelverdeling en de aanwijzing van de gemeentelijke verkozenen en hun opvolgers(opent in nieuw venster).

U vindt er ook de uitslagen van de twee voorgaande lokale en provinciale verkiezingen:

Oudere resultaten kunt u terugvinden in de verkiezingsdatabank van de federale overheid. Die site biedt de uitslagen van alle verkiezingen sinds 1848, voor zover beschikbaar (enkel resultaten per partij, geen info over individuele kandidaten):

Federale verkiezingen

De resultaten van de federale verkiezingen van 26 mei 2019(opent in nieuw venster) vindt u op de verkiezingssite van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. U vindt er ook de resultaten van eerdere verkiezingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat (laatste rechtstreekse Senaatsverkiezingen in 2010):

In de verkiezingsdatabank van de federale overheid kunt u de uitslagen van alle parlementsverkiezingen raadplegen en downloaden:

Europese verkiezingen

De Belgische uitslagen van de Europese verkiezingen van 26 mei 2019(opent in nieuw venster) vindt u op de federale verkiezingssite. Op de website van het Europees Parlement vindt u de resultaten voor alle lidstaten van de EU(opent in nieuw venster).

In de verkiezingsdatabank van de federale overheid vindt u de Belgische uitslagen van de Europese verkiezingen sinds 1979(opent in nieuw venster).