Lokale verkiezingen

beeld van een rood potlood bij een stemhokje
© ID PhotoAgency

De uitslagen voor de lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2018 ((opent in nieuw venster)) vindt u op Vlaanderenkiest.be, alsook meer informatie over de zetelverdeling en de aanwijzing van de gemeentelijke verkozenen en hun opvolgers ((opent in nieuw venster)).

U vindt er ook de uitslagen van de twee voorgaande lokale en provinciale verkiezingen:

Oudere resultaten kunt u terugvinden in de verkiezingsdatabank van de federale overheid. Die site biedt de uitslagen van alle verkiezingen van 1848 tot en met 2004 ((opent in nieuw venster)), voor zover beschikbaar (enkel resultaten per partij, geen info over individuele kandidaten):

  • gemeenteraadsverkiezingen sinds 1976 (incl. verkiezingen van districten en OCMW's van 2000)
  • provincieraadsverkiezingen sinds 1946.

Federale verkiezingen

De resultaten van de federale verkiezingen van 26 mei 2019 ((opent in nieuw venster)) vindt u op de verkiezingssite van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. U vindt er ook de resultaten van eerdere verkiezingen van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat (laatste rechtstreekse Senaatsverkiezingen in 2010):

In de databank van de federale overheid kunt u de uitslagen van alle parlementsverkiezingen van 1848 tot 2003 ((opent in nieuw venster)) raadplegen en downloaden (uitslagen voor de Senaat vanaf 1900).