Gedaan met laden. U bevindt zich op: Overheidsdiensten en gebouwen

Overheidsdiensten en gebouwen

De 10 beleidsdomeinen

De Vlaamse overheid bestaat uit verschillende overheidsdiensten, die gegroepeerd worden in 10 beleidsdomeinen. Binnen elk beleidsdomein is er een departement en zijn er verschillende agentschappen. Het gemeenschapsonderwijs GO! maakt ook deel uit van de Vlaamse overheid, maar behoort niet tot een beleidsdomein.

Bekijk hier de structuur van alle Vlaamse overheidsdiensten en raadpleeg hun adres- en contactgegevens.

Van 10 naar 8 beleidsdomeinen

De Vlaamse Regering heeft beslist om de beleidsdomeinen ‘Economie, Wetenschap en Innovatie’, ‘Werk en Sociale Economie’ en ‘Landbouw en Visserij’ samen te brengen tot één sociaal-economisch beleidsdomein. Het nieuwe beleidsdomein krijgt de naam ‘Werk, Economie, Wetenschap, Innovatie, Landbouw en Sociale Economie’ of afgekort WEWILS en moet van start gaan op 1 januari 2025. Het Departement Landbouw en Visserij is op 1 januari 2024 het Agentschap Landbouw en Zeevisserij geworden.

Waar vindt u ons?

De Vlaamse overheid is niet alleen in Brussel vertegenwoordigd, maar heeft kantoren over heel Vlaanderen(opent in nieuw venster). In alle Vlaamse provinciehoofdplaatsen zijn er Vlaamse administratieve centra, waar verschillende buitendiensten van de Vlaamse overheid gevestigd zijn. Daarnaast heeft de Vlaamse overheid ook vestigingen in het buitenland voor diplomatieke of economische doeleinden.