Gedaan met laden. U bevindt zich op: Van krapte naar kansen op de Vlaamse arbeidsmarkt

Van krapte naar kansen op de Vlaamse arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt staat in brand en de arbeidsmarktkrapte wordt steeds nijpender. De uitdaging is duidelijk: als we kansen willen blijven bieden voor groei en welvaart, moeten meer mensen aan de slag met als streefdoel een werkzaamheidsgraad van 80%.

De conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt stond in het teken van deze arbeidsmarktkrapte, en vooral hoe we die omzetten naar kansen voor de Vlaamse arbeidsmarkt. U vindt hier alle informatie terug.

Herbekijk de conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt

Op 19 april 2022 vond de conferentie over de Vlaamse arbeidsmarkt plaats. De uitdagingen op de Vlaamse arbeidsmarkt werden geschetst. Daarna werd er ingegaan op de antwoorden op de huidige arbeidsmarktkrapte. Door in te zetten op vier thema’s kunnen we de krapte omzetten in kansen en samen op weg gaan naar de 80% werkzaamheidsgraad. Bekijk de opname.(opent in nieuw venster) Ook de presentaties van Sarah Vansteenkiste (Coördinator Steunpunt Werk, KU Leuven)(PDF bestand opent in nieuw venster) en Minister van Werk en Sociale Economie Hilde Crevits (PDF bestand opent in nieuw venster)kan u raadplegen.

Het klaverblad

Werkzaamheidsmonitor

Een werkzaamheidsgraad van 80%, dat is het doel. Wat is de situatie op de Vlaamse arbeidsmarkt nu? Zijn we goed op weg? Dit kan u steeds opvolgen in de Werkzaamheidsmonitor(opent in nieuw venster).