Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digital Twin Use cases

Digital Twin

Uitdaging

Digital twins worden ontwikkeld om real-time data te monitoren en analyseren, en om organisaties en stadsbesturen te ondersteunen bij het nemen van snelle en effectieve beslissingen. Up-to-date houden van datastromen kan een hele uitdaging zijn bij het opzetten van deze digital twins. Dit is zeker het geval, wanneer deze datastromen van verschillende instanties afkomstig zijn. Bovendien moet de onderliggende architectuur in staat zijn om verschillende soorten en bronnen van data te beheren, en om grote hoeveelheden informatie te verwerken.

Oplossing

In het DUET-project werden digitale replica’s van steden ontwikkeld om besluitvorming van stadsplanners te verbeteren. Deze digital twins maken het mogelijk om real-time data te monitoren en te analyseren, waardoor er een compleet beeld van de werkelijkheid ontstaat. Hierdoor kunnen steden en gemeenten sneller reageren op gebeurtenissen en ervoor zorgen dat langetermijnbeleidsbeslissingen effectiever en betrouwbaarder zijn.

In deze use case wordt de kracht van LDES ingezet om digitale tweelingen in real-time te verrijken met gegevens over luchtkwaliteit, geluidsniveaus, enzovoort.

Het project heeft zijn waarde al bewezen in verschillende Europese steden en zal een beleidsklaar-datadienst creëren voor alle steden die digitale tweelingen willen gebruiken. Het DUET project is gefinancierd door de EU, binnen de Smart Cities-acties in het DIGITAL EUROPE-programma.

Eenvoudig geïntegreerd

Deze use case werd uitgevoerd door LDES via PostgreSQL in te lezen in PowerBI, wat één van de vele LDES2Service toepassingen zijn die data gebruikers kunnen zelf opzetten.

U kunt deze use case uitgebreid nalezen in onderstaand artikel: