Gedaan met laden. U bevindt zich op: Brede campagne ABB wijst burgers op belang van hun stem Vlaanderen kiest

Brede campagne ABB wijst burgers op belang van hun stem

Lokale verkiezingen
18 juni 2024

Vanaf midden september tot aan de lokale en provinciale verkiezingen op zondag 13 oktober 2024 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur een brede communicatiecampagne lanceren om burgers te wijzen op het belang van hun stem. Met die campagne wil het agentschap burgers informeren, nu voor het eerst in Vlaanderen er geen opkomstplicht meer geldt bij verkiezingen.

Brede communicatiecampagne

In Vlaanderen organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) deze verkiezingen. ABB werkt samen met communicatiebureau LDV United ook een campagne uit om elke kiesgerechtigde inwoner in Vlaanderen te sensibiliseren over het belang van hun stemrecht. Deze campagne is gebaseerd op onderzoek dat het communicatiebureau heeft gedaan tussen februari 2024 en mei 2024. Zij hebben hiervoor input gekregen van verschillende experten, middenveldorganisaties en andere betrokken partijen.

De campagne loopt vanaf midden september 2024 tot en met verkiezingsdag. Qua kanalen voorziet ABB zowel nationale als regionale tv, sociale media, digitale kanalen (YouTube, Vlaamse digitale mediaspelers, Twitch) en klassieke affiches in het straatbeeld. Voor lokale besturen ontwikkelt LDV United ook een pakket met communicatiemateriaal. Dat omvat onder andere posters, beeldmateriaal en video’s voor sociale media.

Extra aandacht voor specifieke doelgroepen

Naast de brede communicatiecampagne werken zes organisaties in opdracht van ABB ook aan specifieke campagnes, gericht op jongeren, mensen met een beperking en mensen in een sociaaleconomisch zwakkere positie. Het aanbod van die organisaties vind je op stemdrempelvrij.be(opent in nieuw venster)

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de communicatieacties van ABB? Abonneer je dan op de nieuwsbrief ‘Vlaanderen Kiest 2024(opent in nieuw venster)’.

Op deze website, vlaanderenkiest.be, vind je meer informatie over de organisatie van de verkiezingen, de vereisten voor de toegankelijkheid van de stemlokalen, de regelgeving, tips over de sperperiode voor de verkiezingsperiode en nog veel meer.