Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek de verkiezingsresultaten via vlaanderenkiest.be Vlaanderen kiest

Ontdek de verkiezingsresultaten via vlaanderenkiest.be

Verkiezingen Vlaams Parlement
27 mei 2024

Tussen 5 en 17 juni zal vlaanderenkiest.be automatisch doorverwijzen naar de resultatensite voor de verkiezingen van het Vlaams Parlement. Informatie over de lokale en provinciale verkiezingen blijft uiteraard beschikbaar.

Op zondag 9 juni 2024 vinden de Europese, federale en regionale verkiezingen plaats. De organisatie van deze verkiezingen zit bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken. De website vlaanderenkiest.be zal je tussen woensdag 5 juni 2024 en maandag 17 juni 2024 automatisch doorverwijzen naar de resultatensite van de verkiezing van de Vlaams Parlementsleden(opent in nieuw venster).

Op die resultatensite kan je alle kandidaten voor het Vlaams Parlement terugvinden. Selecteer eerst een provincie en klik dan op het plusteken voor de lijstnaam om hun plaats op de lijst te zien. Op dezelfde site zie je op de verkiezingsdag ook de resultaten van de verkiezingen verschijnen.

Druk op de knop bovenaan de resultatensite om terug te keren naar de informatiesite (zie schermopname hiernaast), als je informatie zoekt over de lokale en provinciale verkiezingen.