Gedaan met laden. U bevindt zich op: Oproep Netwerk tegen Armoede: Hoe verlaag je drempels om te gaan stemmen? Vlaanderen kiest

Oproep Netwerk tegen Armoede: Hoe verlaag je drempels om te gaan stemmen?

Lokale verkiezingen
21 mei 2024

Het Netwerk tegen Armoede heeft jouw input nodig voor de opmaak van hun werkboek.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) lanceerde een projectoproep om specifieke bevolkingsgroepen te bereiken, te informeren en te enthousiasmeren om hun stem uit te brengen. Dat gaat over kwetsbare bevolkingsgroepen zoals jongeren, ouderen, mensen in een sociaaleconomisch zwakkere positie en mensen met een handicap. Lees meer over de projectoproep en de partners op deze pagina.

Oproep Netwerk tegen Armoede

Het Netwerk tegen Armoede is een van de deelnemende partners. Zij stellen een werkboek op over de drempels die mensen in armoede ervaren om te gaan stemmen. Met dat boek reiken ze oplossingen aan en geven ze goede praktijken mee zodat lokale besturen zich hierop kunnen voorbereiden.
Werkt jouw stad of gemeente al drempelverlagend, of deed je dat al in het verleden? Deel de goede praktijk met Eva Van De Putte van het Netwerk tegen Armoede via eva.vandeputte@netwerktegenarmoede.be(opent in uw e-mail applicatie)