Gedaan met laden. U bevindt zich op: Schrijf je in voor de provinciale vormingen hoofdbureaus Vlaanderen kiest

Schrijf je in voor de provinciale vormingen hoofdbureaus

Lokale verkiezingen
5 juni 2024

Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) organiseert samen met IT-partner Cevi in elke provincie een vorming voor de leden van hoofdbureaus en gemeentelijke coördinatoren. Bekijk de data en locaties en schrijf je in voor de sessie in jouw provincie. Kan je niet aansluiten bij de sessie in jouw provincie? Stuur dan een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be. We bekijken samen wat mogelijk is. 

Tijdens de vorming zal ABB de taken van het hoofdbureau overlopen. Ook de praktische afspraken en de belangrijkste wetgevende aspecten voor de organisatie van het hoofdbureau komen aan bod. Cevi zal uitleg geven over het gebruik van de verkiezingssoftware ‘MARTINE’ en zal dit ook demonstreren.

Praktisch

ABB organiseert één vormingsdag per provincie. De doelgroep bestaat uit de leden hoofdbureaus, gemeentelijke coördinatoren, personen in hoofdbureaus die met de software zullen werken.

Opgelet: per gemeente, stadsdistrict of provinciedistrict mogen er maximaal 3 personen aanwezig zijn. Bedoeling is dat zij opgedane kennis verder verspreiden binnen eigen bestuur.

Programma:

 • 9.00 uur: Ontvangst met koffie
 • 9.30 uur: Vorming hoofdbureau door Agentschap Binnenlands Bestuur en Cevi
 • 12.00 - 13.00 uur: broodjeslunch (optioneel)

Data vormingen

 • Stap 13/62024

  Lokale besturen provincie Limburg

  Vlaams Administratief Centrum Hasselt, auditorium Quintinus (0A.10)

  De inschrijvingen voor de provincie Limburg zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be.

 • Stap 18/62024

  Lokale besturen provincie Oost-Vlaanderen

  Vlaams Administratief Centrum Gent, auditorium Romain Deconinck (01.90)

  De inschrijvingen voor de provincie Oost-Vlaanderen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be.

 • Stap 20/62024

  Lokale besturen provincie West-Vlaanderen

  VLM Regio West - Brugge, auditorium

  De inschrijvingen voor de provincie West-Vlaanderen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be.

 • Stap 21/62024

  Lokale besturen provincie Vlaams-Brabant

  Herman Teirlinckgebouw - Brussel, auditorium (00.11)

  De inschrijvingen voor de provincie Vlaams-Brabant zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be.

 • Stap 24/62024

  Lokale besturen provincie Antwerpen

  Congrescentrum Lamot - Mechelen, Auditorium

  De inschrijvingen voor de provincie Antwerpen zijn afgesloten. Wil je toch nog deelnemen? Stuur een mailtje naar info@vlaanderenkiest.be. ​​​​​​​