Gedaan met laden. U bevindt zich op: Webinar sensibiliseringscampagnes lokale en provinciale verkiezingen (7/5/2024) Vlaanderen kiest

Webinar sensibiliseringscampagnes lokale en provinciale verkiezingen (7/5/2024)

Lokale verkiezingen
26 maart 2024

Op dinsdag 7 mei 2024 organiseert VVSG samen met ABB een webinar over de campagnes die gepland worden in aanloop naar de lokale en provinciale verkiezingen op zondag 13 oktober 2024.

Ontdek hoe verschillende organisaties hun communicatie- en sensibiliseringscampagnes ontwikkelen om specifieke doelgroepen aan te moedigen hun stem uit te brengen. Dit materiaal zal ook beschikbaar worden gesteld aan lokale besturen.

Na de toelichting gaan de deelnemers in interactieve break-out sessies in dialoog met de projectleiders. Dat kan gaan over de uitdagingen over samenwerking met specifieke doelgroepen of de behoeften van lokale besturen in aanloop naar de verkiezingen.

Projecten

De projecten die aan bod komen kaderen in de projectoproep Actieplan lokale en provinciale verkiezingen 2024 die eind 2023 gelanceerd werd. Lees hier meer over de projectoproep. Het gaat over de volgende organisaties:

  • Jonge stemmen - Bataljong
  • EDUBox politiek engagement: Verkiezingen, participatie en actief burgerschap - VRT
  • Jij en je gemeente - Bpact
  • Leve de democratie! Mensen in armoede stemmen mee! - Vlaams Netwerk Tegen Armoede
  • Een stem voor een inclusieve en toegankelijke gemeente - Inclusie Ambassade
  • Vol macht om te stemmen - De Kei vzw

Praktisch