Gedaan met laden. U bevindt zich op: Waterfactuur voor grondwatergebruik

Waterfactuur voor grondwatergebruik

Ook als u een eigen grondwaterwinning hebt, kunt u nog facturen krijgen voor uw waterverbruik.

Melden

U moet altijd uw grondwaterwinning melden aan de Vlaamse Milieumaatschappij. In bepaalde gevallen is ook een vergunning verplicht.

Facturen

© Jeroen Van Looy

Wie een eigen waterwinning voor grondwater heeft, kan onderstaande facturen krijgen.

  • Het waterbedrijf (of de gemeente) vraagt eventueel een gemeentelijke vergoeding voor het gebruik van de gemeentelijke riolen en grachten.
  • De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) int de heffing op de waterverontreiniging voor de zuivering van uw afvalwater. U kunt hiervoor in bepaalde gevallen een vrijstelling krijgen.
  • Als u een grondwaterwinning hebt van minimaal 500 m³ of een grondwaterwinning die bestemd is voor de openbare drinkwatervoorziening, dan moet u ook een heffing op de winning van grondwater betalen.

Wie kraanwater verbruikt én een eigen grondwaterwinning heeft, krijgt volgende facturen.

  • Factuur van het waterbedrijf met naast de kost en bijdragen voor uw kraanwater, eventueel ook een vergoeding voor het gebruik van de gemeentelijke riolen en grachten voor uw eigen waterwinning.
  • Heffingsbiljet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) voor de heffing op de waterverontreiniging voor uw eigen waterwinning.
  • Als u een grondwaterwinning hebt van minimaal 500 kubieke meter (m3) of een grondwaterwinning die bestemd is voor de openbare drinkwatervoorziening, dan moet u aan de VMM ook een heffing op de winning van grondwater betalen.

Veelgestelde vragen