Gedaan met laden. U bevindt zich op: Pensioenlijn - bel 1765

Pensioenlijn - bel 1765

Op het gratis telefoonnummer 1765 ('De Pensioenlijn') kunt u terecht met al uw vragen over het wettelijke pensioen, ongeacht het stelsel waarin u hebt gewerkt (werknemer, zelfstandige of ambtenaar). Via 1765 wordt u in contact gebracht met de juiste pensioeninstelling:

  • de Federale Pensioendienst (FPD), een fusie van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) en de Pensioendienst voor de overheidssector (PDOS)
  • het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen (RSVZ).

Praktisch

U kiest eerst een van de drie landstalen. Het is ook mogelijk om rechtstreeks in contact te komen met een specifieke dienst: daarvoor hebt u de viercijferige code nodig die op de brieven staat die u ontvangt. Als u niet weet welke optie u moet kiezen, wordt u hoe dan ook verder geholpen door een medewerker, die ervoor zal zorgen dat u bij de juiste dienst terechtkomt, of dat nu de FDP of het RSVZ is.

Het nummer 1765 is gratis voor oproepen vanuit België. De pensioenlijn is ook bereikbaar vanuit het buitenland, via het betalende nummer +32 78 15 1765. Hou uw rijksregisternummer en/of geboortedatum bij de hand als u de Pensioenlijn belt, zodat u snel en efficiënt geholpen kan worden.