Gedaan met laden. U bevindt zich op: Genderklik Blikvangers

Genderklik

Genderklik.be maakt komaf met hokjes voor vrouwen en mannen in de samenleving. De website gaat dieper in op vragen over gender en gendermechanismen die verweven zijn met ons dagelijks leven.

Hokjes m/v

Waarom houden meisjes van roze en jongens van blauw? Klopt het dat vrouwen van nature zorgender zijn dan mannen? Waarom zijn er zo weinig huismannen? Zijn mannen die graag jurken dragen per definitie homo?

Genderklik.be gaat dieper in op deze en andere vragen over gender en gendermechanismen die verweven zijn met ons dagelijks leven. Ben je niet bekend met het thema? We doen het hele genderverhaal voor je uit te doeken. Heb je jezelf al stevig verdiept in het onderwerp? Dan geven we actuele voorbeelden en praktische tips.

Voor wie is genderklik.be?

We willen Vlaanderen een genderklik laten maken. We mikken met andere woorden op het ruime publiek. Daarbij krijgen enkele subdoelgroepen extra aandacht:

  • de ‘beginners’: mensen die nooit eerder bij het gegeven gender stilstonden;
  • mensen die op zoek zijn naar ‘begrip’: “Hoe zit dat, gender?” of ‘Waarom begrijpt niemand mij als ik het over gender heb?’.

Niet iedereen herkent zich in de opsplitsing man-vrouw, maar wordt hoe dan ook geconfronteerd met genderrollen en -verwachtingen. En daar gaat deze website over.

Website

Ga thematisch aan de slag of doorloop samen met ons het volledige genderverhaal.

Contact

Telefoon
02 553 40 21
Adres

Agentschap Binnenlands Bestuur
Team Gelijke Kansen

Herman Teirlinckgebouw

Havenlaan 88, 1000 Brussel, België

Routeplanner opent in nieuw venster
Postadres

Agentschap Binnenlands Bestuur
Team Gelijke Kansen

Koning Albert II laan 15 bus 215, 1210 Brussel, België