Gedaan met laden. U bevindt zich op: ABB schuift eigen prioriteiten volgend regeerakkoord naar voor Nieuwsberichten van Binnenlands Bestuur

ABB schuift eigen prioriteiten volgend regeerakkoord naar voor

Nieuwsbericht
3 juni 2024

Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft met de ‘Inspiratiebundel voor een regeerakkoord 2024-2029’ een eigen bijdrage geschreven om de volgende Vlaamse beleidmakers te inspireren met keuzes voor het regeerakkoord.

Met deze inspiratiebundel wil ABB de volgende Vlaamse regeringspartijen elementen aanreiken om hun regeerakkoord te stofferen. Het agentschap doet dat uiteraard voor de thema’s waarop het werkt, waarin heeft expertise én een netwerk heeft. Het bevat voor de beleidsvelden binnenlands bestuur, stedenbeleid, Brussel, Vlaamse rand, gelijke kansen, integratie en inburgering informatie over de bestuurlijke en maatschappelijke uitdagingen en beleidsaanbevelingen.

De inspiratiebundel is mee het resultaat van een reeks van 17 publieksdebatten die ABB in het najaar 2023 en het voorjaar 2024 organiseerde met de stakeholders in de diverse beleidsvelden. De debatinformatie over al deze beleidstopics biedt meteen ook een inkijk op wat er leeft op het veld en welke problematiek er juist tot welke beleidsaanbevelingen aanleiding geeft. Die debatinformatie is opgenomen in de bundel.