Gedaan met laden. U bevindt zich op: Uw aanslagbiljet digitaal

Uw aanslagbiljet digitaal

De Vlaamse Belastingdienst kan u uw aanslagbiljet ook digitaal bezorgen. Dat is een veilig en snel alternatief voor papieren documenten via de post. Daarvoor wordt samengewerkt met eBox via mijnburgerprofiel, eBox onderneming of met Zoomit. U krijgt een mailbericht op het mailadres van uw keuze van zodra er een nieuw document klaar staat. Voorlopig worden de onroerende voorheffing en de verkeersbelasting digitaal verstuurd.

   Vragen of opmerkingen bij uw aanslagbiljet?

   Welke mogelijkheden heb ik om digitale aanslagbiljetten te ontvangen?

   De Vlaamse Belastingdienst biedt verschillende mogelijkheden om uw aanslagbiljetten digitaal te ontvangen. U kunt zelf een keuze maken of verschillende mogelijkheden activeren.

   De Vlaamse Belastingdienst gebruikt een vaste volgorde:

   • is uw eBox actief, dan gebeurt de verzending via eBox; u krijgt een verwittiging dat er een aanslagbiljet verzonden is via de documentendienst die u gewoonlijk gebruikt op het mailadres dat u daar opgegeven hebt (Mijn Burgerprofiel, My-eBox, Doccle, KBC, ...)
   • is uw eBox niet actief, maar hebt u de Vlaamse Belastingdienst aanvaard als verzender in Zoomit, dan vindt u uw aanslagbiljet terug via Zoomit in uw banktoepassing
   • is uw eBox niet actief en gebruikt u Zoomit ook niet, dan ontvangt u uw aanslagbiljet op papier via de post.

   Hieronder vindt u meer informatie over elke toepassing.