Gedaan met laden. U bevindt zich op: Energiecontracten en verhuis

Energiecontracten en verhuis

Als u verhuist, verhuist uw energiecontract met u mee. U moet wel uw energieleverancier zo snel mogelijk op de hoogte brengen van uw verhuis. Maak hiervoor gebruik van het energieovernamedocument.
Dit document is erg belangrijk en zorgt ervoor dat er na de verhuis geen betwisting kan ontstaan over meterstanden.

Energieovernamedocument

U bezorgt ingevulde en ondertekende energieovernamedocument aan uw leverancier. Het is de energieleverancier die het nodige doet met dit document.
Er bestaat een

Eventueel kunt u uw verhuis ook telefonisch doorgeven aan uw leverancier maar een telefonische melding is nooit voldoende.

U kunt het energieovernamedocument gebruiken bij een verhuis, verkoop of verhuur van een woning of na een echtscheiding of overlijden. Met het document legt u de elektriciteits- en/of aardgasmeterstanden definitief vast.

Bij een verhuis zal uw energiecontract mee verhuizen naar het nieuwe adres. Alle leveranciers moeten het energieovernamedocument aanvaarden. Hou het originele document bij en stuur een kopie naar uw leverancier(opent in nieuw venster).

Bij een verhuis moet u zowel voor het oude als voor het nieuwe adres een energieovernamedocument invullen. Zowel voor het oude als voor het nieuwe adres moeten er 2 exemplaren opgemaakt worden: één voor de vertrekkende klant en één voor de overnemer. De gegevens van beide partijen moeten in alle documenten vermeld staan en beide partijen moeten het volledig ingevulde document ondertekenen. Elke partij maakt daarna de gegevens over aan zijn eigen energieleverancier. Heeft u nog geen leverancier? Dan moet u eerst een contract aangaan want het energieovernamedocument vervangt geen contract. De V-test helpt u de meest geschikte leverancier te kiezen.

Het ondertekende document heeft een juridische waarde. Als er later discussie over de meterstanden ontstaat dan kan de leverancier dit document opvragen als bewijs van de overeengekomen meterstanden.

Verhuisinformatie op maat

De VREG ontwikkelde speciaal voor verhuizers een online tool die informatie geeft voor uw specifieke situatie(opent in nieuw venster). Na het doorlopen van een aantal korte vragen krijgt u verhuisinformatie op maat over het aangaan of meenemen van uw energiecontract. U krijgt ook meteen de nodige formulieren om uw verhuis te melden aan uw energieleverancier.

Veelgestelde vragen